Haber Detayı
24 Nisan 2020 - Cuma 18:13 Bu haber 474 kez okundu
 
CHP İlçe Yönetiminden açıklama: “Siyaset yapmak adına seviyesiz yollara girmek doğru değil”
Keşan Güncel Haberi


CHP Keşan İlçe Başkanı Recep Pekcan gündem ile ilgili açıklamalarda bulundu. Son günlerde yaşananlar ile ilgili konuşan Pekcan, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu’na yüklendi. “Bizim belediye başkanımız Keşan’da kendini her şey zannediyor” diyen Recep Pekcan, 23 Nisan öncesi yaşanan poster krizi ve sonrasında sosyal medya üzerinden devam eden ‘klavye militanı’ tartışmalarına da değindi.
“Bu klavye militanları, birkaç tane AK Partili meclis üyesi. Paylaşımı yapan Mustafa Helvacıoğlu” ifadelerinde bulunan Pekcan, bayrak olmadığı için iş yerlerinin de fotoğraflandığını belirterek, konunun “Bayrak yok, inşallah hesap sorarsınız.” şeklindeki mesajlar ile seviyesizleştiğini söyledi.

“Başkanımız Keşan’da kendini her şey zannediyor”

“Keşan Belediye Başkanı yüzlerce belediyeden birinin belediye başkanı, büyüklenmenin, kendini çok yukarıda görmenin bir anlamı yok. Bizim belediye başkanımız Keşan’da kendini her şey zannediyor. Kaymakam, Emniyet Müdürü, Jandarma, Belediye Başkanı.. Hatta bunların hepsini yönetmeye çalışıyor, kişileri değil; ama bir yandan da Cumhuriyet Halk Partisi’ni de yönetmeye çalışıyor.”

“Helvacıoğlu ilçe sekreterimizi aradı, paylaşımları kaldırmasını istedi”

Bizim belediye meclisi üyelerimizi arıyor. Kimine sert ifadelerle bir şeyler söylüyor, kimilerine hakkını veriyor, kiminden yardım istiyor ya da kimilerine de ‘paylaşımlarını kaldır’ diyor. Kendisi ilçe sekreterimizi aradı bir paylaşımı için. Önce tatlı tatlı bir şeyler söyledi, yardımlardan bir şeylerden bahsettikten sonra da; “O paylaşım olmamış onu kaldır’ dedi. Suç duyurusunda bulunacağını ve onların takip edildiğini söyledi. Sonra sabah kalktığımızda Soner arkadaşımız Keşan İlçe Emniyeti’ne ifadeye çağırıldı. Şimdi Sayın Helvacıoğlu, ‘Sen kendini ne zannediyorsun?’. Bana telefon edebilirsin Ben bu Parti İlçe Başkanıyım ama sen kimsin ve hangi sıfatla benim meclis üyemi, yönetim kurulu üyemi arıyorsun? Keşan’ın Belediye Başkanısınız, lütfen işinizi yapın.

Bir pazar günü engelli bir arkadaşım sorunun çözülmemesi nedeniyle bir yazı paylaştı. Sert bir yazı oldu biraz haddini aştı gibi, arkasından bu yazıda Kaymakam bey ve Belediye başkanından bahsediliyordu. Şimdi burada bir devlet adamlığı var oturduğun koltuğun varlığını hmek var. İnsanlık var. Sayın Keşan Kaymakamı kızabilirdi, bir takım başka bir şeyler de yapabilirdi; ama tam tersini yaptı. Vefa organizasyonu kanalıyla bu olayı çözdü. Üstüne alınmadı, kızmadı, başka yaptırımlarda bulunmadı. Belediye başkanı ne yaptı?

“Belediye binasına asılan Atatürk portresi”

23 Nisan nedeniyle belediyenin dış cephesine bir Türk bayrağı bir de Atatürk Posteri asıldı. Daha önce asılan Atatürk posteri ile Türk Bayrağı’nın büyüklükleri eşitti. O arada bunu göre bazı arkadaşlar Facebook’ta paylaşımda buldular. Sonra Atatürk Posteri değiştirildi, normal ebatta olan asıldı. Şimdi bu yalnızca bu konuda duyarlı olan insanların yaptığı paylaşımlar. Eğer bir koltukta oturuyorsanız, hele de siyasi koltukta oturuyorsanız. Eleştirilere açık olacaksınız. Yapamadıklarımızı, yanlış yaptıklarınız için Pardon diyeceksiniz özür dileyip düzelteceksin ya da eleştiriler için teşekkür edip doğrusunu yapmaya çalışacaksınız.

“Paylaşımların, CHP ile alakası yok”

Bu olayın CHP ile bir alakası yok. Benim bir paylaşımım var mı? Benim söylediğim bir şey var mı? Üstelik ben saf mıyım ki Facebook’ta paylaşacağım söyleyeceğim şeyleri, burada halkın önünde basın önünde söylerim. Sen kalktın ne İYİ Parti kaldı ne ilçe başkanları kaldı ne klavye militanlığımız kaldı.
Fotoğraflar çekilmeye başlandı, paylaşılmaya başlandı ama iyi niyet yok. Bir de adını ben koymayayım siz koyun. Cumhuriyet Halk Partisi’nden çekilen fotoğrafta parti bayrağı görünüyor, orjinalinden Türk Bayrağı kesilmiş. Bu nasıl bir niyettir? Bunun adını söylemeye dilim varmıyor.

“İş yerlerimizin de fotoğrafları çekildi”

Bu klavye militanları, birkaç tane AK Partili meclis üyesi. Klavye miktarı kim biliyor musunuz? Paylaşımı yapan Mustafa Helvacıoğlu. Bir Belediye Başkanı’na şu fotoğrafı paylaşmak yakışıyor mu? İşte klavye militanı dediğimiz şey de bu. Siz üstelik belediye başkanısınız ve bu siyasi bir şey halkın belediye başkanısınız, AK Parti İlçe Başkanı böyle bir şey yapsa siyaset yapıyor diyeceğim.
Bunun yanında 2 tane meclis üyesi bir tanesi grup sözcüsü, onların da paylaşımları var. Daha acı ve çirkin olan başka bir şey var. Bu fotoğrafların üstündeki benim muayenehanem. Çektikleri cephede bayrak yok öbür cephede bayrak var. Olmasa ne olur? Gecenin bir yarısı çekmişsin. 23 Nisan sabahı bayrak oraya asılacak, benim muayenehanem bir buçuk aydır kapalı zaten. Altında da grup sözcümüz Feridun Tümer’in dükkanı. Bir de mesajlar geliyor. Mustafa Helvacıoğlu bir paylaşımı var. “Bayrak yok, inşallah hesap sorarsınız.”

“Siyaset yapacaksınız seviyesine dikkat edin”

Eğer siyaset yapacaksınız seviyesine dikkat edin altında kalırsınız. Bu benim iş yerim ve ben buradan ekmek yiyorum. 35 senedir hekimlik yapıyorum. İlçe Başkanlığı benim siyasi ayağım bu benim mesleğim. Feridun arkadaşımın ekmek teknesi bunların konuyla ne alakası var? Paylaşımlardan birindeki özel okulda bir sürü öğrenci okuyor, bir sürü insan çalışıyor. Bayrak yok diye fotoğraf çekiyorsunuz. Sabah astılar. Asmazsa da sana ne?

Yaptıklarının arkasında da duramıyorlar, fotoğrafları kaldırıyorlar, şimdi o fotoğraflar yok. Bir şey yapıyorsun bari adam gibi yapın. Eğer belden aşağı oynamak istiyorsanız, kılıçları çekmek istiyorsanız, biz yapmayacağız. Suç duyurusu hakkımızı saklı tutarak bekleyeceğiz. Ama bu mekanlardan herhangi birinde herhangi bir problem olursa bunun faturasını vicdanlarında nasıl ödeyecekler?

“Çocukça bir durumla geçen haftanın gündemini işgal ettiğim için özür dilerim”

Hepimiz bir araya gelmemiz gerekirdi hele böylesine özel ve zor dönemlerde bunlar yapılacak işler değil. Siyaset gelip geçicidir, koltuklar gelip geçicidir. Bu süreç geçecek yüze bakacağız ve insanların ne zaman kime ihtiyacı olacağı belli değil. Sırf siyaset yapmak adına bu derece seviyesiz yollara girmek hiç doğru değil. Hepimizin birlikte olması ve kardeş gibi olması, yardımlaşması gereken sürede böyle gereksiz ve çok çocukça bir durumla geçen haftanın gündemini işgal ettiğim için çok özür dilerim"

(kesanonline)

Kaynak: (KGH) - KEŞAN GÜNCEL HABER Editör: Semra ANLAR
 
Etiketler: CHP, İlçe, Yönetiminden, açıklama:, “Siyaset, yapmak, adına, seviyesiz, yollara, girmek, doğru, değil”,
Haber Videosu
Yorumlar
Ulusal Gazeteler
Bizim Gazete
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Galatasaray
81
68
1
3
26
30
2
Fenerbahçe
79
79
1
4
25
30
3
Trabzonspor
49
51
11
4
15
30
4
Beşiktaş
46
40
12
4
14
30
5
Kasımpasa
43
53
11
7
12
30
6
Başakşehir
42
38
12
6
12
30
7
Rizespor
42
36
12
6
12
30
8
Antalyaspor
41
35
9
11
10
30
9
A.Demirspor
39
46
9
12
9
30
10
Alanyaspor
39
38
9
12
9
30
11
Sivasspor
38
36
10
11
9
30
12
Kayserispor
36
36
11
9
10
30
13
Samsunspor
36
35
14
6
10
30
14
Ankaragücü
33
36
11
12
7
30
15
Hatayspor
33
36
11
12
7
30
16
Konyaspor
33
31
11
12
7
30
17
Gaziantep FK
31
34
15
7
8
30
18
Karagümrük
30
34
14
9
7
30
19
Pendikspor
29
34
15
8
7
30
20
İstanbulspor
13
22
20
7
3
30
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı