Haber Detayı
29 Haziran 2019 - Cumartesi 14:35 Bu haber 395 kez okundu
 
Gaytancıoğlu: “Hatam varsa kabulleniyorum”
Keşan Güncel Haberi


 

CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu dün, Keşan’a gelerek, düzenlediği basın toplantısında, İstanbul seçimleri ve Keşan Belediyesi’nde işten çıkartılan işçilerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

CHP Keşan İlçe Başkanlığı Lokali’nde düzenlenen toplantı, saat 14.30 sıralarında başladı.

Toplantıya, Gaytancıoğlu’nun yanı sıra; CHP Keşan İlçe Başkanı Özgür Heves Yıldız, İl Genel Meclisi üyeleri ve bazı belediye meclis üyeleri, Gençlik Kolları Başkanı Emre Şevik ile bazı parti yöneticileri katıldı.

Toplantının açış konuşmasını yapan Yıldız, şunları söyledi: “Milletvekilimiz Okan Gaytancıoğlu, İstanbul seçimlerinde Şile’de görevliydi. Şile’de oy oranlarının artmasında emeği büyüktür. Katkılarından ötürü kendisine teşekkür ediyorum.”

Toplantıda, daha sonra Okan Gaytancıoğlu söz aldı.

Gaytancıoğlu: “İstanbul’da başaracağımızı biliyorduk”

İstanbul seçimleri için gece-gündüz demeden çalıştıklarını ve bu süreci başarı ile tamamladıklarını dile getirenGaytancıoğlu“Ciddi bir çalışma yaptık. Bu çalışmada sosyal medyayı kullanmadık. Seçimin en önemli anahtarı buydu. Çünkü biz, İstanbul’da başaracağımızı biliyorduk. Özellikle AK Partili seçmenlerden oy almamız gerektiğini düşünerek, AK Partili seçmenlere bire bir ulaşmayı ve bunu da sosyal medyada paylaşmamayı ilke edinmiştik. Partimiz bize bu stratejiyi söyledi ve biz de örgütümüzle ‘sabah çıkıp, akşam dönüyoruz.’ şeklinde görüntüler paylaştık. Onun dışında bir şey paylaşmadık. Başarımızın altında yatan nedenlerden sadece bir tanesi budur. Nedenlerin başında Sayın Ekrem İmamoğlu’nun kişiliği, CHP’liliği ve halkımızın ona duyduğu güven gelmektedir. Ekrem İmamoğlu ne yaptı da halkın güvenini kazandı? Ekrem İmamoğlu mazbatasını aldı ve hemen düğmeye bastı. Hangi düğmeye bastı derseniz televizyonun düğmesine bastı. Şeffaf bir şekilde İstanbul’un nasıl yönetildiği, İstanbul’un gelirlerinin nasıl olduğu, giderlerinin ne olduğunu halka açıklamaya başladı. Baştan itirazlar yapıldı. Çünkü belediye meclisinde çoğunluk yoktu ve onlar itirazlarda bulundu. Su ücretlerinde indirime gitmek istedi ve bunu meclisin iradesine rağmen başardı. Otobüs biletlerinde indirime gitmek istedi ve meclisin desteklememesine rağmen başardı. Neden? Halkın önünde kimse duramaz. Ve sonra açıklamalarda bulundu. Örneğin bir benzinli araç 100 kilometrede en fazla 10 litre yakar, nasıl oluyor da 295 litre yakabiliyor? Burada bir israf söz konusudur. Çok basit örneklerle bunları halka anlattı ve İstanbul halkı da sandığa giderek, ciddi bir destek vererek güvenoyu sağladı. Yüzde 54,5’e, yüzde 44,5 civarı bir karşı koymayla biz İstanbul’u kazandık. Bundan sonra Ekrem İmamoğlu başkanlığında İstanbul 5 yıl süreyle yönetilecek.” dedi.

“Türkiye’nin sorunu işsizlik ve yoksulluktur”

Türkiye’nin artık normalleşmesi gerektiğine kayıt düşen Okan Gaytancıoğlu, şunları söyledi: “Türkiye artık normalleşerek, üretimi, yoksulluğu, işsizliği konuşmalı. Halkın gündeminde bu konular var. Şu anda sokağa çıktığınızda, 10 kişiden 10’uyla da görüşün. Size çocuğunun işsiz olduğunu söyler, kredi kartı borcunun olduğunu söyler, tüketici kredilerini zor ödediğini söyler. Ekonomik sıkıntılarının ve hayat pahalılığının çok olduğunu söyler. Cebinde az para kaldığını ve pazardaki fiyatların ne kadar yükseldiğini söyler. Cebine yansıyan hiçbir şeyin olmadığını ama televizyonların da bunu göstermediğini söyler. O yüzden biz CHP olarak, Türkiye’nin en büyük sorununun yoksulluk ve işsizlik olduğunu dile getirdik. TBMM başta olmak üzere, Türkiye Cumhuriyeti’ni yöneten tüm kurumların bu konuda kararlar alması gerekirken İstanbul seçimleriyle Türkiye’yi oyalamanın yanlış olduğunu söyledik. Halkımız da buna destek verdi ve tepki göstererek, Ekrem İmamoğlu’na çok büyük bir destek verdiler. Artık, İstanbul seçimleri bitti ve sevgili başkanımıza mazbatası verildi. Bundan sonra artık, Türkiye’nin gündemini konuşmamız lazım. CHP çok büyük bir sorumlulukla Türkiye’nin gündemini konuşmaya devam edecektir. Türkiye’nin asıl sorununun işsizlik olduğunu, özellikle üniversite bitirmiş gençlerde işsizliğin yüzde 40’lara yaklaştığını biliyoruz. Enflasyon rakamları da makyajlanarak azaltılıyor, düşürtülüyor. Enflasyon şu an yüzde 20 civarında, hükümete bakarsanız yüzde 16 civarında ama gerçekte enflasyon rakamlarının yüzde 30-35 civarında olduğunu herkes biliyor. Niye? Çünkü ekonomiden sorumlu damat bakan en yakın arkadaşını TÜİK (Türkiye İstatistik Kurumu) başkanı yaptı. Dolayısıyla enflasyon sepetine giren ürünlerin seçiminde gerçeği ve kamuoyunu yansıtmayan görüşler var. Halkın gündemi bu iken Türkiye neleri konuşuyor.”

“Türkiye Cumhuriyeti’nde hayvancılık can çekişiyor”

Asgari ücretteki erime ve çiftçinin ödenmeyen desteklemeleri hakkında da, konuşan Gaytancıoğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Bölgemizde, ciddi anlamda ayçiçeği üretimi yapılıyor. Geçtiğimiz ay ayçiçeği üreticilerine desteklemeler yapıldı. Ama nedense bu desteklemelerin yüzde 70’i ödendi ve yüzde 30’u hala ödenmedi. Bunlar ne zaman ödenecek? Hangi bir para programı dahilinde ödenecek? Kaldı ki, 40 kuruşluk destekleme priminin biz 80-90 kuruşa çıkmasını sürekli söyledik. Bu desteklemeleri ve primini arttıralım çiftçimizin cebine para koyalım diye hükümeti defalarca uyardık. Ama onlar var olan desteğin bile tamamını ödemiyorlar. Bu desteklemelerden kesintiler yapıyorlar. Bir de üstüne üstlük Sıfır Gümrük Vergisiyle ithalat hala devam ediyor. 2 gün önce Sırbistan’dan 5 bin ton kırmızı et ithalatı serbest bırakıldı. 2019 yılı içerisinde 600 milyon dolarlık kırmızı et ithalatı yapılıyor ama sonuçta ne et fiyatı düşüyor ne kıyma fiyatı düşüyor. Besici de artık, hayvan beslemekten, süt inekçiliği yapmaktan vazgeçiyor. Türkiye Cumhuriyeti’nde hayvancılık can çekişiyor. Bunu sürekli söyledik. Bizi sürekli başka sektörlerden arayanlar var. Yumurta fiyatları düşüyor, ihracat pazarları durdu, her şey durdu. Buna bir çözüm bulunması lazım ama maalesef dediğim gibi hükümetin gündeminde bunlar yok.”

“Göreve geldikleri gibi işçi kıyımları başladı”

Keşan gündemiyle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Okan Gaytancıoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizler burada, 31 Mart seçimlerinden sonra İstanbul’a yardım etmek durumunda kaldık ve görevlendirildik. Keşan Belediyesi’ni biz, 23 oyla kaybettik. Bu sırada, Keşan Belediyesi’ni alanlar, ‘işçiyle oynamayacağız, emekçinin hakkını savunacağız.’ diyerek iktidara geldiler. Ama göreve geldikleri gibi işçi kıyımları başladı. Bizler karşı çıkmamıza rağmen, çıkarılan işçilerin haklarını savunmamıza rağmen, tazminatları dahil hala ödenmedi. Neden çıkartıldılar? Sendikamız bu konuyu ciddi anlamda, hukuki boyuta sokmuştur ve devam edecektir. Demek ki, artık iktidarda para kalmadı ve belediyelere kaynak aktaramıyorlar. İşçinin maaşına, işçinin tazminatına bile göz dikmişler. Böyle bir anlayış olamaz ve kabul edilemez. Bunu buradan kınıyorum. Özellikle belediyeyi yöneten zihniyetin buna ‘dur!’ demesi, işçinin ekmeğiyle ve alın teriyle oynamaması gerektiğini söylüyorum. Eğer biraz vicdan sahibiyseler o çıkarılan işçileri geri alırlar. Kimse kimseyi ekmeksiz bırakmasın. Keşan Belediyesi’nden çıkarılan işçilerin haklarını sonuna kadar savunacağız ve konunun takipçisi olacağız. Yeni işçi kıyımlarının olmaması için de elimizden geleni belediye meclis üyelerimizle birlikte direnerek, hak ve hukuk arayarak mücadelemize devam edeceğiz.”

“Ben, ön seçim istedim”

“31 Mart seçimleri öncesinde CHP Keşan’da aday belirleme sürecinde yapılan ankette Mehmet Özcan’ın birinci, Ender Mağden’in ikinci Şenol Yalı’nın üçüncü sırada çıktığı iddia ediliyor. Şenol Yalı’nın aday gösterilmesi konusunda, Faik Öztrak ve sizin ısrarcı olduğunuz dile getiriliyor. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?” şeklindeki soruya cevap veren Gaytancıoğlu, şunları söyledi: “Partinin bir parti meclisi vardır. Milletvekillerinin, ilçenin, ilin görüşü alınır ve bunların hepsi birleştirilerek, atama yapılır. Burada, bir kişinin ya da iki kişinin demesiyle belediye başkanı adayının belirlenmesi çok zordur. Ben öyle bir anket duymadım. Kaldı ki, bir anket değil, dört anket firmasıyla anlaşıldı. 3 firmaya anket yaptırıldı. Bir firma genel sonucu değerlendirdi. Sonuç parti MYK’sına gelerek ona göre, atama yapıldı. Ne Okan Gaytancıoğlu’nun ne de bir kişinin, bir kişiyi belediye başkanı adayı gösterme gücü yoktur. Bizim partimizde demokrasi vardır. Kaldı ki, ben başından beri ön seçim istedim.”

“Suçlu aranıyorsa, en başta suçlu benim”

“CHP’nin kalesi gibi görünen Keşan’ın AK Parti’ye geçmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?” şeklindeki soruya cevap veren Okan Gaytancıoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Biz, gerçekten çok üzüldük. Seçim oldubitti demiyoruz, çok üzüldük. İtirazlarda yaptık ve itirazlardan da bir tanesi kabul edildi, tamamı kabul edilmedi. En azından geçersiz oyların yeniden sayılmasını istedik ve bir sandık sayıldı. Ne olursa, olsun bir kayıp söz konusudur. Suçlu aranıyorsa, en başta suçlu benim ve ben kabul ediyorum. Kendi içimizde bir danışma kurulu yapamadık. Öyle bir gündem geldi ki, her şey İstanbul seçimlerine yöneldi. Seçim her yerde bitti, İstanbul’da bitmedi. Örgütlerin hepsi İstanbul’a gitti, Keşan’ı kaybettik. Artık bundan sonra nasıl kaybettiğimizi, kendi içimizde yapacağımız danışma kurulunda yapacağız. Hatam varsa kabulleniyorum. Sonuçta seçmeninde takdiridir. CHP’li olmak demek sorumluluktur.”

Yıldız: “Kimse işçi çıkarmalarının siyasi olmadığını söylemesin”

Gaytancıoğlu’dan ardından yeniden söz alan Özgür Heves Yıldız, işten çıkarmalarla ilgili şunları söyledi: “İşten çıkartılan arkadaşlarımız, yasal süre 1 ay olduğu halde tazminatlarını alamadılar. Sendika ile sürekli irtibat halindeyiz. Davalar açıldı ve avukatlar çalışıyor. Onların işlerine geri döneceğine inanıyoruz. Bu bir süre alacaktır. Keşan’ın enerjisini bu şekilde harcamak yanlıştır. Hiç kimse işçi çıkarmalarının siyasi olmadığını söylemesin. Bu işçi çıkarmalarını dönüp baksınlar, çıkarılan kişilerin CHP üyeleri olduğu herkes tarafından bilinmektedir. Madem gönül belediyeciliği yapacağız, biz kendilerine mümkün mertebe yardım etmeye çalışacağız. Bizi bununla tehdit ederlerse, tamamen bir fiyasko olur. Halk hizmet bekliyor. 3-4 aylık bir süre oldu ve ortada somut hiçbir şey yok. Türkiye’nin bu durumunda birilerinin ekmeği ile oynamak, birilerinin bir şeylerle cezalandırılması hiç doğru şeyler değil. Bir daha böyle sürecin yaşanmamasını ısrarla dile getiriyoruz. Halk hizmet bekliyor. İktidarın gücünü kullansınlar. Bu o kadar zor değil. Ayrıca, Keşan halkı tarihi bir fırsatı kaçırdı. Şenol Yalı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan burasını tamamen bir tarım kenti yapacağının sözünü almıştık. Bununla ilgili çalışmalarımız olacaktı. Bu tarihi fırsat kaçmıştır. Keşan’ın hizmete, üretime acilen ihtiyacı vardır. İnsanların işleriyle sorgulanmasının artık sonuna gelinmelidir. Sayın başkanın o kalın kitaptaki projelerini bir an önce uygulamaya geçirmesini bekliyoruz. Öyle kalın bir kitap ki yoksa yetişemez.”

Alioğlu: “İşten çıkarmalar üzücü ve insani değildir”

Daha sonra söz alan Keşan Belediye Meclisi’nin CHP’li Üyesi Yüksel Alioğlu ise, şöyle konuştu: “İşten çıkarmalar üzücü ve insani değildir. Herkesin ailesi var çoluğu çocuğu var. İnşallah bundan sonra bunlar devam etmez. Herkesin üzerinde bir huzursuzluk var. Ne zaman çıkarılacağız korkusu yaşıyor. Bence başkanımızın çıkıp herkesi rahatlatacak bir açıklama yapması gerekir. Çıkarmaların devam etmeyeceğinin bildirilmesi gerekir. Emekliliği gelenler bir an önce ayrılsın cümleleri hatalıdır. Bu insanlara emekli maaşı yetmiyorsa, iki çocuğu üniversitede okuyorsa, mecburen çalışıyorlarsa bu hukuki bir haktır. Zorlamayla emekli olmak yanlıştır. Yazıktır günahtır.”

Öztürk: “Hiçbir gerekçe göstermeden 8 arkadaşımızı işten çıkarmış olması doğru değildir”

Toplantıda son olarak, Keşan Belediye Meclisi’nin CHP’li Üyesi Aladdin Öztürk söz alarak, şunları söyledi: “Ben emek mücadelesi içerisinden çıkmış bir insanım. Geçmişte bu mücadeleyi verirken, bugün siyasette Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyeliği ve aynı zamanda encümen üyeliği yapıyorum. Dolayısıyla, bu tür sıkıntıları ben daha fazla yaşadım. Yaklaşık 80 gün önceye gidersek, AKP’nin geldiği günden bu yana çalışanlar üzerinde bir baskı oluşturduğu muhakkak. Bunu değişik yöntemlerle denemiş olması akabinde hiçbir gerekçe göstermeden 8 arkadaşımızı işten çıkarmış olması doğru değil. Bu çıkarılan insanlar seçim zamanı kapısını çaldığımız insanların oğluydu, kızıydı. Biz bu insanlardan destek istedik. Keşan Belediyesi’nde çalışan insanlar sahipsiz değildir. Daha önemlisi örgütlü yapıların birer parçasıdırlar. Ne zaman, nerede, ne yapmaları, gerektiğini iyi bilirler. Hiçbir gerekçe göstermeden insanları kapının önüne koyarsanız neden diye sorarlar. İşçiler de sendikalarıyla bu talebi dile getirdiler. Encümende, yaptığımız görüşmelerde de bunun nedenlerini sorguladık.

Sayın Başkanımızla son görüşmemizde bana söylediği şey ‘Bundan sonra kimseyi çıkarmayacağım, sana söz veriyorum’ dedi. Her ikimizin de bu konuşmanın arkasında duracağına inanıyorum. Ben artık Keşan Belediyesi’nde işçi çıkartılacağını düşünmüyorum bu yüzden. Eğer çalışmayan, işini yapmayan arkadaşımız var ise sendika gelir bu eksikleri giderir. Yapılması gereken neyse onu ortaya koyar. Çalışanların hepsi ‘acaba bana sıra gelir mi’‘acaba görev yerim değişir mi’ endişesi taşıyorlar. En kısa zamanda bir toplantı yapılıp anlaşılması lazım ve çalışanların artık, bu tedirginliği atması lazım. Yoksa siz çalışanlardan verim alamazsınız. Bu her iki tarafa da yansır.

İşçilerin bazı hakları vardır ve herkes bu haklarını sonuna kadar kullanacaktır. 7 arkadaşımız da işe iade davası açtı ve göreceksiniz ki, hepsi de mahkeme kararıyla görevine geri dönecektir.
Çünkü yasa karşısında hakları var. Bir başka yanlışı emekliliği gelenler gitsin gençlere yer açalım diyor. Emeklilik ile ilgili bir hak yoktur. İnsanlar çalışırlar ve ne zaman emekli olmak istiyorlarsa o zaman olurlar. Herkes evine ekmek götürmenin derdinde. Bundan sonra herhangi bir işten çıkarmada ben sendikalardan da, halktan da, çalışanlardan da tepki göreceğini düşünüyorum. Artık, herkes işine baksın, kimse çalışanlarla uğraşmasın. Belediye Meclisi’nde bir sıkıntımız yok. Keşan yararına ne karar verilecekse meclisimiz bunun arkasında duracaktır.”

(Haber-Foto: Deniz ÇİL)

Kaynak: (KGH) - KEŞAN GÜNCEL HABER Editör: Semra ANLAR
 
Etiketler: Gaytancıoğlu:, “Hatam, varsa, kabulleniyorum”,
Haber Videosu
Yorumlar
Ulusal Gazeteler
Bizim Gazete
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Galatasaray
81
68
1
3
26
30
2
Fenerbahçe
79
79
1
4
25
30
3
Trabzonspor
49
51
11
4
15
30
4
Beşiktaş
46
40
12
4
14
30
5
Kasımpasa
43
53
11
7
12
30
6
Başakşehir
42
38
12
6
12
30
7
Rizespor
42
36
12
6
12
30
8
Antalyaspor
41
35
9
11
10
30
9
A.Demirspor
39
46
9
12
9
30
10
Alanyaspor
39
38
9
12
9
30
11
Sivasspor
38
36
10
11
9
30
12
Kayserispor
36
36
11
9
10
30
13
Samsunspor
36
35
14
6
10
30
14
Ankaragücü
33
36
11
12
7
30
15
Hatayspor
33
36
11
12
7
30
16
Konyaspor
33
31
11
12
7
30
17
Gaziantep FK
31
34
15
7
8
30
18
Karagümrük
30
34
14
9
7
30
19
Pendikspor
29
34
15
8
7
30
20
İstanbulspor
13
22
20
7
3
30
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı