Haber Detayı
22 Mayıs 2019 - Çarşamba 16:43 Bu haber 608 kez okundu
 
Helvacıoğlu, Başkan Yardımcıları ve Birim Amirleri İle Basının Karşısına Çıktı
Keşan Güncel Haberi


BAŞKAN HELVACIOĞLU HAFTALIK BASIN TOPLANTISINDA ÖNEMLİ BİLGİLER VERDİ

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu’nun düzenlediği haftalık olağan basın toplantısı, 21 Mayıs 2019 Salı günü gerçekleştirildi.

Belediye Başkan yardımcıları; Nuran Uslu, Yakup Balcı, Erhan Başaran ve birim müdürleri ve sorumluların katıldığı basın toplantısı Başkanlık Makamı’nda gerçekleştirildi ve saat 10.00 sıralarında başladı.

“Samsun ziyaretimiz Keşan adına olumlu ve güzel geçti”

Basın toplantısına Samsun’daki 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenleri ve burada yaptığı görüşmeleri anlatarak başlayan Başkan Helvacıoğlu, “Samsun’da çok önemli gelişmelerle karşılaştık. Sayın Cumhurbaşkanımızla tanışma ve konuşma fırsatı buldum. Kendisini Keşan’a davet ettik. Burada yaptığımız çalışmalar ve Keşan ile ilgili bilgiler aktardık. TOBB’un organizasyonunda TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu ile toplantılara katıldık. Meclis Başkanımızla havalimanında görüşerek kendisine bilgiler aktardık. Keşan’la ilgili projeleri hızlandırmak için, sorunların çözümü konusunda hızlı adımlar atmak için dosyalarımıza birlikte Ankara’ya gideceğiz. SARDOS bisiklet grubumuzun Atamızın doğduğu evinden Selanik’ten alınan toprağı Samsun’da Valimize, Keşan TSO ile teslim ettik. Samsun ziyaretimiz Keşan adına olumlu ve güzel geçti.” dedi.

Geçen hafta Gıda OSB ile ilgili olarak Paşayiğit’te halkın katılımı toplantısı gerçekleştirildiğini belirten Helvacıoğlu, “Keşan Belediyesi’nin de ortak olduğu OSB’yle ilgili çok önemli bir toplantı gerçekleştirdik. Bu süreci yakından izlemeye devam edeceğiz. Ayrıca aynı gün Edirne Valimizin katılımıyla Saros Çalıştayı’nı gerçekleştirdik. Bu toplantıda en çok Erikli ve Yayla’nın sorunları üzerinde duruldu.” şeklinde konuştu.

Belediyede gönüllü başkan danışmanlıkları oluşturulduğuna vurgu yapan Mustafa Helvacıoğlu, şunları dile getirdi: “Alanında uzman olan kişilerden seçilen 20’ye yakın başkan danışmanımız olacak. Çözüm kurullarını oluşturmak için aldığımız danışmanlarımız gönüllü olacak. Danışman olmak isteyen turizmden sanata, tarımdan ticarete, ekonomiden spora kadar her konuda danışman kadrosu oluşturduk.”

Ramazan Bayramı’na kadar trafik konusunda ilçede pilot uygulamalar da gerçekleştirileceğine işaret eden Helvacıoğlu, “Hemşerilerimizi çalışmalarımızı dikkatle izlemeye davet ediyoruz. Öneri ve eleştirilerini bizlere iletsinler. Emniyet ve Zabıta müdürlüğümüz pilot uygulamalara önümüzdeki günlerde başlayacaklar. Rahatsızlık verebiliriz. Ama Keşan trafiğini rahatlatmamız lazım.”

YAKUP BALCI

Helvacıoğlu’ndan sonra sözü Başkan Yardımcısı Yakup Balcı aldı.

İftar çadırlarının 8 gece şehir meydanında Köy Garajı’nın hemen yanında kurulduğunu ve vatandaşlara iftar yemeği verildiğini dile getiren Balcı, “Daha sonra İzzetiye Mahallemizde ve İspat Cami Mahallesi’nde iftar verdik. 22 Mayıs 2019 Çarşamba akşamı iftarımız Paşayiğit Mahallesi’nde verilecek ve iftarlarımızı tüm mahallelerimize götürmeyi planlıyoruz. Ramazan şenliklerimiz de başladı ve Ramazan Ayı’nın sonuna kadar gösterilerini sunmaya devam edecekler.” dedi.

Bu bölümde söz alan Başkan Helvacıoğlu, Ramazan iftarlarını vermek için hayırseverlerin de müracaatlarda bulunduğunu, onlar adına iftarlar verildiğini ifade etti ve konu hakkında Keşan Belediyesi’nden bilgi alınabileceğini anlattı.

İHALELER GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Erikli sahilindeki çay bahçesi ve umumi tuvaletlerin Halk Ekmek Şirketi’nden Keşan Belediyesi uhdesine alındığını bildiren Balcı, 28 Mayıs 2019 Salı günü saat 15.30’da bu yerlerin ihaleye çıkarılacağını, aynı gün Hal Binası’ndaki 4 adet buzhane ve 5 adet işyerinin de ihaleye çıkarılacağını dile getirdi. Yakup Balcı,  Keşan Engelliler Parkı’nın altında bulunan tuvaletin de 28 Mayıs 2019’da ihaleye çıkacağını ve ihalelerin canlı yayınla şeffaf şekilde halka ulaştırılacağını bildirdi.

Başkan Yardımcısı Nuran Uslu da Ankara’da geçen hafta içinde AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal’la birlikte gerçekleştirdikleri ziyaretler hakkında bilgi verdi.

NURAN USLU TEMASLARINI PAYLAŞTI

Uslu, İller Bankası’nda Keşan Belediyesi’nin kredibilitesini öğrendiklerini anlattı ve şunları söyledi: “TOKİ’ye gidip alt gelir ve sosyal konut projeleri ile ilgili görüşmelerde bulunduk. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gidip belediyemize hibe araç verilmesi ile ilgili görüşmelerde bulunduk. Ulaştırma Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü’ne giderek burada Keşan’daki Karayolları Asfalt Şantiyesi’nden yararlanma konusunda Keşan Belediyesi ile protokol imzalanması konusunda görüşmeler yaptık. Devlet Malzeme Ofisi ile malzeme alımı konusunda görüştük. Belediyenin elektrik tüketimi çok olduğu için yenilenebilir enerji kayıkları konusunda görüşmeler yaptık. Tarım ve Orman Bakanlığı’nda Hayvan Barınağı’na alınan hibe ödeneğin takibi ile ilgili de görüşmeler yaptık.”

Bu bölümde söz alan Başkan Helvacıoğlu, önümüzdeki 1-2 yıl içinde Keşan’da ciddi bir asfaltlama çalışması yapılacağı için Karayolları ile yapılacak bu işbirliğinin çok önemli olduğunu bildirdi.

Toplantıda daha sonra Başkan Yardımcısı Erhan Başaran söz aldı.

Yol bakım, park ve bahçeler ile temizlik çalışmalarının son hızla devam ettiğini kaydeden Başaran, “Eski İtfaiye Binamızı yıktık ve yapılacak yeni projelerimize hazır hale getireceğiz. Yaz sezonuyla birlikte mücavir alanlarımızda da çalışmalarımıza hız verdik.” dedi.

Eski İtfaiye Binası’nın yıkıldığını, etrafındaki geçici iş yerlerinin de yıkılacağı bilgisini de paylaşan Başkan Helvacıoğlu, bu alanın yeni yapılacak projelere altyapı oluşturacağını, ilk etapta burasının geniş bir otopark olarak değerlendirileceğini söyledi.

BİRİM MÜDÜRLERİ VE SORUMLULARI PROJELERİNİ ANLATTI

Başkan yardımcılarının ardından toplantıda birim müdürleri ve sorumluları söz aldı.

Fen İşleri Müdürü Hasan Özer Tutulmaz şunları dile getirdi: “Asfalt çalışmalarımıza şehir içinde ve mücavir alanlarımızda devam ediyoruz. 10.700 m2’lik bir asfalt yol yaptık. 110 metruk binadan 35 adedini yıkarak ortadan kaldırdık.”

İmar ve Şehircilik Müdürü Güliz Uslu Ergenler şunları paylaştı: “İnşaat ve ruhsat kontrollerimiz sürüyor. Asansör kontrollerimize devam ediyoruz. Kamyon ve yeni otogar yapımı konusunda fizibilite çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kent Müzesi için tarihi yapısı olan Eski Devlet Hastanesi’nin tahsisini talep ettik. Ayrıca Yayla, Erikli ve Danişmet’te vatandaşımıza daha iyi hizmet üretebilmek için kumsalları belediyemizin kiralamasını düşündük ve bu konuda yazışmalar yaptık. Kaçak inşaatlarla ilgili durdurma ve ceza işlemlerimiz sürüyor. Güneş enerji paneli kurmak için yer arayışımız da var.”

Bengü Başar Arat da müdürlük çalışmalarıyla ilgili şunları ifade etti: “İdaremiz aleyhine açılan davaları müdürlüğümüz tarafından takip ediyoruz. Kira borçlarını ödemeyen vatandaşlarımıza ihbarnameler gönderiyoruz. Danışmanlık sözleşmelerini imzalamaya başladık ilerleyen günlerde de bu devam edecektir.”

Bu bölümde söz alan Başkan Helvacıoğlu, Ramazan Bayramı’ndan sonra alacak takibinin sıkılaşacağını bildirdi ve şunları söyledi: “25 milyon alacağımız var, Keşan bizden hizmet bekliyor. Ödeyen ile ödemeyen ayrılacak. Ödemeyenlerin icra takipleri başlatılacak.”

Park ve Bahçeler Birimi’nden Pelin Sençper şunları aktardı: “Bu yıl yaklaşık 400 bin adet çiçek yetiştirdik. Parklar ve bahçelerimizde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Tepe Mezarlık duvarları için görsel açıdan şehre değer katacak peyzaj çalışmaları yapacağız. Mezarlık ve yeşil alanlarda tırpan çalışmaları yapıyoruz.”

Bu bölümde söz alan Başkan Helvacıoğlu, şunları anlattı: “Ramazan Bayramı’nda her mezarlıkta ücretsiz çiçek stantlarımız olacak. Tüm vatandaşlarımız bu stantlardan ücretsiz yararlanabilecekler.”

Fen İşleri Müdürlüğü’nden Taner Güngör de mezarlıklarla ilgili bilgi paylaştı.

Güngör, “Mezarlıklarla ilgili Alo 188 hattı çalışmalarını devam ediyoruz. Mezarlık ve defin işlemlerinin belediyede tek noktadan yapılmasıyla ilgili çalışmalarımız sürüyor. 6 mezarlığımız var 5 aktif 1’i pasif durumda. Şehit ve gazi ile 1. derece yakınlarına mezar satış ücreti alınmıyor. Önceki dönemlerde mezarlık yeri ayırtıp da bu yeri almayan vatandaşlarımız var. Bayram sonunda bu yerleri eğer satın almazlarsa bu yerleri yeniden alım için satışa sunacağız ve tahsislerini gerçekleştireceğiz.” dedi.

Destek Hizmetleri Müdürü Savaş Serbest de toplantıda birimiyle ilgili şu bilgileri paylaştı: “Müdürlüğümüzde satın alma birimi oluşturduk. Ve tekliflerimizi mümkün olabilen en çok sayıda esnaflarımıza ulaştırmaya çalışıyoruz. Diğer müdürlüklerimizin alım işlemlerini biz yapıyoruz. Ulaşamadığımız esnaf varsa bize ulaşsınlar ilgili konularda bizde kendilerine teklifleri ulaştıralım. Araçların tamir ve bakımları da bizim müdürlüğümüzde yürütülüyor.”

Muhtarlık İşleri Müdürü Mücahit Erdoğan, “Keşan Belediyesi olarak Ramazan eğlenceleri ve iftarlarımızı sürdürüyoruz. Kadir Gecesi’ne özel bir programımız da olacak. Geçen hafta engellilerle ilgili etkinlikler gerçekleştirdik. Bir de önümüzde Ramazan Bayramı var. Bu bayram dolayısıyla 2. el kıyafet büromuza kıyafet bağışı bekliyoruz. Ayrıca ihtiyaç duyan vatandaşlarımız buradan kıyafetlerini ücretsiz alabilirler.” dedi.

Bu bölümde söz alan Başkan Helvacıoğlu, “Herkesi 2. el eşya bağışına bekliyoruz. Ayrıca geçen hafta engellilerimiz için dolu dolu bir program gerçekleştirdik. Belediyemizde onları ağırlayarak empati kurduk. 19 Mayıs ve Fener Alayı’nda üzerimize düşen ne varsa yerine getirdik.”

Yazı İşleri Müdürü Sevil Kılıç da müdürlüğüyle ilgili şu bilgileri paylaştı: “Meclis toplantısı ve belediye encümeni bizim sorumluluğumuzda yürütülüyor. CİMER başvurularına cevap verilmesi bizim müdürlüğümüz üzerinden yapılmakta. Köşk Düğün Salonu’nda Ramazan Ayı nedeniyle genel bir bakım çalışması yapıyoruz. 2019 yılına ait kiralamalarımız devam ediyor.  2020 yılına ait kiralama yapılmayacak burasının ihaleyle işletilmesi yapılacak. Evlendirme işlemleri de müdürlüğümüz tarafından yapılmaktadır. Geçen hafta 8 akit yapılmış 1 de evlenme izin belgesi düzenlenmiştir. Belediyeye gelen ve belediyeden giden evrakların kontrolü müdürlüğümüz tarafından sağlanmaktadır.”

Söz alan ve önümüzdeki dönemde “Alo 153 Şikayet ve İstek Hattı’nı” kuracaklarına vurgu yapan Başkan Helvacıoğlu, şunları söyledi: “Şu an bu hat test aşamasında. Haziran Ayı’ndan itibaren daha aktifleşecek. Alo 188 Cenaze hattı çalışmalarımız da devam ediyor.  Cenaze işlemleri tek noktadan alacak.”

Çevre Koruma ve Kontrol Birimi’nden Ayşegül Arslan Aydın da birimi ile ilgili şunları paylaştı: “Müdürlüğümüz kapandı ve Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlandık. Faaliyetlerimiz bu birim altında sürecek. Yerimiz de değişti vatandaşlarımız bize artık belediyenin Fen İşleri Müdürlüğü’nün bulunduğu alandaki eski Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün bulunduğu yerden ulaşabilecekler. Atık ve hafriyat toplama çalışmalarımız devam ediyor. 5 Haziran Dünya Çevre Günüyle ilgili hazırlıklarımız devam ediyor. Konutlarımızda aşamalı olarak geri dönüşüm projesini başlatacağız. Toplantılar, eğitimler yapıp, pilot bölgeler oluşturarak bilinç oluşturacağız. Okullarda öğrenci ve öğretmenlerden geri dönüşüm komisyonları oluşturacağız. Okullardan çıkan yiyecekleri kompost gübre yapmak için projelerimizi faaliyete geçireceğiz. İlçemizde çeşitli yerlere atık getirme merkezleri kuracağız.”

Zabıta Müdürü Mustafa Altay da müdürlük çalışmalarını şöyle aktardı: “Ruhsat başvurularına devam ediyoruz. Market denetimlerine devam ediyoruz. Pazaryerleri ilgili başvuru almayı sürdürüyoruz. Bordür taşı boyalamalarına devam ediyoruz. Yaya geçitleri ve kasislerde boyama çalışmalarımıza ilerleyen günlerde başlayacak. Kent merkezindeki trafik yoğunluğunu azaltmak için trafik düzenlemesi çalışmalarımız da hassasiyetle devam ediyor.”

Mali Hizmetler Müdürü Levent Keçimen de şunları söyledi: “Bünyemizde, muhasebe, tahakkuk tahsilat, icra ve emlak servisi bulunuyor. Tüm gelir giderler birimimizde kontrol ediliyor. 4 veznemiz aktif şekilde çalışıyor. Ayrıca mobil olarak cumartesi günü tahsilat yapıyoruz. Oto Pazarı’nda da mobil tahsilat yapılıyor. Öğle arasında veznelerimiz kapanmadan vatandaşımıza hizmet veriyor. Bu ayın sonunda çevre temizlik, emlak ve ilan ve reklam vergilerinin, katı atık bertaraf ücretlerinin ödemesi 31 Mayıs 2019’da sona eriyor. Vatandaşlarımızı vergilerini ödemeye davet ediyoruz.”

Spor Tesisleri Sorumlusu Andaç Gedik de sportif faaliyetlerle ilgili şu bilgileri paylaştı: “Tüm tesislerimiz yaz dönemindeki aktif sportif faaliyetlere hazır hale geldi. Tartan zemin oluşturulması ve tenis kortu oluşturulması ile ilgili çalışmalarımız sürüyor. Su sporlarının faaliyetlerinin artırılması konusunda çalışmalarımız sürüyor. Windsurfü Saros’da bir marka haline getirmek istiyoruz. Windsurfle ilgili ücretsiz eğitimlerimiz olacak. Cankurtaranlarımız bayramda görevleri başında olacak. Erikli’de yelken ve su sporları kulübünün yanında engelli vatandaşlarımızın denize rahat ulaşımı için bir engelli platformu kuracağız. Spor kurslarımız yaz boyunca devam edecek.”

Temizlik İşleri Müdürü Yasin Paçaman da müdürlük faaliyetleri ile ilgili şunları kaydetti: “Keşan’ın çeşitli noktalarında ve mücavir alanlarımızda yıkama ve temizlik çalışmaları yürütüyoruz. Pazarlar sonrası ortaya çıkan çöpleri düzenli olarak topluyoruz. Dal, budak, hafriyat toplama çalışmalarımız sürüyor. Mezarlıklarımızda bayram öncesi detaylı bir temizlik çalışması yapılacak.”

Bu bölümde söz alan Mustafa Helvacıoğlu, 250 adet çöp konteyner ihalesine çıkılacağını bildirdi ve Keşan Belediyesi’nde ilk defa 3. Dönem belediye başkanı olan İsmail Saraç’ın anmasının gerçekleştirildiğini söyledi.

İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Murat Kabcuk da şunları söyledi: “Keşan Belediyesi’nde 142 memur, sürekli işçi kadrosunda çalışan 102, sözleşmeli personel statüsünde çalışan 14, şirket bünyesinde de 287 çalışan kişi olmak üzere toplam 545 personel çalışıyor. Maaşlarımız ödendi. İkramiyeler tahakkuk ettirildi. Sağlık raporları işlendi, disipline sevk edilen personele de uyarı cezası verildi.”

Bu bölümde söz alan Başkan Mustafa Helvacıoğlu, “Göreve geldiğimiz andan itibaren maaşları düzenli ödedik. Bundan sonra da personelimizi mağdur etmemeye çalışacağız. Personel sayısında tasarruflarımız söz konusu. Normalleşeme kadar bu devam edecek. Bu kul hakkı değildir. Kul hakkını burasını fazlasıyla dolduranlar yemiştir. Bir santral odasında 5 kişi çalışıyordu, aile şirketi gibi işleyiş vardı.  Kul hakkı değil, çalışan kardeşlerimizim emeğini korumaktır bu. İştirakler hariç 550’ye yakın personelimiz var.” dedi.

İtfaiye Müdürü Savaş Yiğit de müdürlüğüyle ilgili şunları anlattı: “Merkezde bulunan müfreze aracımız, eski itfaiye binamız yıkılsa da bu alanda görev yapmaya devam edecek. Yangın önleme ve yangın eğitim bölümleri oluşturduk. Yangın vanaları sayımızı artırıyoruz. Devlet hastanesi personeline eğitimler verdik. Orman yangınlarını önleme toplantılarına katıldık. Trafik haftasında aktif görev aldık ve yaralı kurtarma tatbikatı gerçekleştirdik. İtfaiye aracı ve ekipmanı konusunda eksiklilerimiz var. Eksiklerimizi gidermek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”

Toplantıda son müdürlük konuşmasını Veteriner İşleri Müdürü Mahmut Yıldırır yaptı.

Yıldırır, Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı ilgili müdürlükte Hayvan Barınağı ile ilgili görüşmelerde bulunulduğunu belirterek, “Barınağı %40 hibe para çıkmıştı, bunun %10’u ödenmişti.  Geri kalan meblağın alınması konusunda görüşmelerimiz sürüyor. Barınakta ciddi bir aşama kaydedildi. Bu barınakta bakımlar yapılacak ve hayvanlar yeniden bulundukları ortama yeniden salınacak. Halkımızdan sokak hayvanları konusunda özveri bekliyoruz. İlaçlama konusunda sorumluluk sahamızda çalışma yürütüyoruz. İlerleyen dönemde ULV ile çalışmalarımız olacak.” dedi.

Toplantıyı kapatan Başkan Helvacıoğlu, toplantıya verdikleri katkı nedeniyle başkan yardımcılarına, birim sorumlularına teşekkür etti ve şunları belirtti: “Çalışmalarımızda eksikliklerimiz olabilir ama çok ciddi gayret ve çaba sarf ediyoruz. Herkes belediyeyle ilgili düşüncelerini ve öneri isteklerini bize iletsin. Bu Keşan bizim evimiz gibi bakmalıyız. Sorunları birlikte aşacağız. Katılan herkese teşekkür ediyoruz.”

Kaynak: (KGH) - KEŞAN GÜNCEL HABER Editör: Semra ANLAR
 
Etiketler: Helvacıoğlu,, Başkan, Yardımcıları, ve, Birim, Amirleri, İle, Basının, Karşısına, Çıktı,
Haber Videosu
Yorumlar
Ulusal Gazeteler
Bizim Gazete
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Galatasaray
81
68
1
3
26
30
2
Fenerbahçe
79
79
1
4
25
30
3
Trabzonspor
49
51
11
4
15
30
4
Beşiktaş
46
40
12
4
14
30
5
Kasımpasa
43
53
11
7
12
30
6
Başakşehir
42
38
12
6
12
30
7
Rizespor
42
36
12
6
12
30
8
Antalyaspor
41
35
9
11
10
30
9
A.Demirspor
39
46
9
12
9
30
10
Alanyaspor
39
38
9
12
9
30
11
Sivasspor
38
36
10
11
9
30
12
Kayserispor
36
36
11
9
10
30
13
Samsunspor
36
35
14
6
10
30
14
Ankaragücü
33
36
11
12
7
30
15
Hatayspor
33
36
11
12
7
30
16
Konyaspor
33
31
11
12
7
30
17
Gaziantep FK
31
34
15
7
8
30
18
Karagümrük
30
34
14
9
7
30
19
Pendikspor
29
34
15
8
7
30
20
İstanbulspor
13
22
20
7
3
30
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı