Haber Detayı
30 Nisan 2020 - Perşembe 11:35 Bu haber 460 kez okundu
 
Helvacıoğlu Pekcan’a cevap verdi: "Atatürk için kıyameti koparırım"
Keşan Güncel Haberi


Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, yardım paketi elçiliği, maske dağıtımı, belediye faaliyetleri, iş yeri açılış ve kapanış saatleri, kiralık evlerde sertifikasyon uygulamasına geçilmesi ile ilgili basın açıklaması yaptı. Helvacıoğlu açıklamasında CHP Keşan İlçe Başkanı Recep Pekcan’a da cevap verdi.

YARDIMLARINIZIN ELÇİSİ OLACAĞIZ

Tüm hemşehrilerinin Ramazan Ayı’nı tebrik ederek açıklamasına başlayan Helvacıoğlu, “Ramazan Ayı’ndaki yardım paketleri ile ilgili bilgi vermek istiyorum. Vefa Sosyal Destek Grubu’ndan ilçemizde Kaymakam Bey sorumlu. İçinde Belediyemizden, Jandarmamızdan Emniyet Müdürlüğümüze kadar, köy ve mahalle muhtarlarımıza kadar birçok yetkili kurum ve kişi var. Tüm hemşehrilerim eğer Ramazan Yardım Paketi yapıyor ise, evden de çıkamıyor ise Ramazan yardım paketlerinizi Vefa Sosyal Destek Grubu’nu arayın, bizler sizin adınıza 5000’e yakın gerçek ihtiyaç sahibimize ulaştıralım. Korona Virüs dönemindeki ihtiyaç sahiplerini de tespit ederek ilçemizde 5000 sayısına ulaştık. Yardımlarınız kimse görmeden ihtiyaç sahipleri ile buluşturulacak. Hayır dualar size olacak biz yardımlarınızın elçisi olacağız. 0284 715 29 02 No’lu telefonu arıyorsunuz. Yardım etmek isteyenler için belirlenen bir numara bu. Yardımlar nakdi değil yardım paketi olacak.” dedi.

MASKE DAĞITIMLARI

İlçedeki maske dağıtımları hakkında da bilgi paylaşan ve dağıtım konusunda çok hızlı hareket edildiğini ifade eden Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, “125 bin maske üretimi için düğmeye bastık. Çarşı merkezimizde maske stantı kuruyoruz. Her vatandaşımız TC numarasıyla 2 maske alabilecek. Keşan Belediyesi olarak evde olanlara da sokağa çıkanlara da maske dağıtıyoruz. Ayrıca Cumhurbaşkanlığımız da maske dağıtıyor. Eczanelerimiz maske dağıtımına başladı. Valiliğimiz Kaymakamlığımız aracılığıyla maske dağıtıyor.” Şeklinde konuştu.

Alınan tedbirlerle birlikte hem ülke genelinde hem de ilçe genelinde Korona Virüs konusunda büyük bir iyileşme sağlandığına işaret eden Helvacıoğlu, şunları söyledi: “Önümüzdeki hafta Keşan’daki vak’a sayısının ciddi şekilde olumluya döneceğini bekliyoruz. Sokağa çıkan her vatandaşımızın maske takması çok önemli. 2-3 ay gibi uzun bir süre daha maske takarak dolaşacağız gibi.”  

BELEDİYE FAALİYETLERİ

Kunduracılar Çarşısı’nda %60 seviyesini geçtiğini ancak müteahhit firmanın Korona Virüs tedbirleri nedeniyle ürün getirmede bazı sıkıntılar yaşadığını kaydederek, “altyapı ve taş döşeme işimiz neredeyse bitti. Üstyapı işinde çalışmalar sürüyor. Muhtar Ali Çevikel Caddesi’nde de ciddi bir çalışma yürütüyoruz. 1,1 kilometrelik bir çalışma yapıyoruz. Burada tam yolun üzerinde Amel Baba türbemiz var. Bu türbeyi yolun ortasından alıp daha da güzelleştirmek için ilgili kurumlarla görüş alışverişinde bulunuyoruz. Muhtar Ali Çevikel Caddemiz 2 ay içinde bitecek. Çamlıkent Taksi’nin bulunduğu yerden yola çıkan bir aracımız Anafartalar Caddesi’nden çıkacak. Bu yolumuz şehrimizin yeni ana arterlerinden biri olacak. Bu yolumuzu çarşı merkezine girilmesini aza indirmek için çok önemli olacak.” dedi.

İŞ YERİ KAPANIŞ SAATLERİ UZADI

İş yeri açılış ve kapanış saatleri ile ilgili değişiklik hakkında da açıklama yapan Mustafa Helvacıoğlu, “iş yeri açılış saati daha önce 17.00 olarak belirlenmişti bu süre 18.00’e uzadı. Açılış saati yine 10.00. Bu düzenleme 15 günlük süreyi kapsıyor. İnşallah 15 gün sonra bu süre daha da uzar.”

SAHİLLERDEKİ EV KİRALAMARINDA SERTİFİKASYON DÖNEMİ BAŞLIYOR

Yayla, Erikli ve Danişment’te yaz sezonlarında kiralama yapılan evlerle ilgili de açıklama yapan Helvacıoğlu, şunları söyledi: “Bu alanlarımızda sertifikasyon dönemine giriyoruz. Kiralık evlerde sertifikasyon dönemine girilecek. Keşan Belediyesi’nin onayladığı evlerde kalınacak. Emlakçılarımız ve Jandarmamızla bu konuda işbirliği içinde çalışma yürütüyoruz. Evlerin kriteleri olacak. Her kiracıdan sonra dezenfekte edilmesini sağlayacağız. Eski eşyaların bulunduğu evlerin kiralamasının önüne geçeceğiz. Fahiş fiyatla kiralama yapılmasının önüne geçeceğiz. Mücavir alanlarımızda kiralama denetim geliyor. Kira sözleşmesi yapmadan ev kiralama olmayacak. Çok sayıda kişinin aynı evde kalmasının önüne de geçeceğiz. Korona Virüs dönemindeyiz ve artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Bu yaz vatandaşlarımız aynı kumda oturmaktan aynı şezlongu bile kullanmaktan haklı olarak imtina edecekler. Kiralık evlerimizin girişine <Bu ev kiralama için belediye tarafından uygun bulunmuştur.> şeklinde bir levha asacağız. Bu yaz Yayla’da yol planlamamız var. Erikli’de altyapı işi Korona Virüs nedeniyle gecikti. Sezon geldi buraya gelen vatandaşlarımızı susuz bırakma gibi bir durumumuz asla olamaz. Mevcut suyla bu yıl idare edeceğiz. Bu yıl sahillerimize gelen sayısının da az olacağını düşünüyoruz.”  

PEKCAN’A CEVAP

Helvacıoğlu açıklamasının devamında 22 Nisan akşamı Keşan Belediye Binası’na asılan Atatürk posteri ile ilgili CHP Keşan İlçe Başkanı Recep Pekcan’ın eleştirilerine yanıt verdi.

Atatürk resmi ile Türk Bayrağı’nın tamamıyla personel tarafından tamamıyla iyi niyetle asıldığını, asılan Atatürk resminin küçük olduğunun fark edilmesinin hemen ardından değiştirildiğine işaret eden Mustafa Helvacıoğlu, “Keşan Belediyesi’ne gol atma amacında olanlar bu değişim sırasında fotoğraf çekip hızlı bir şekilde yayıyorlar. Bunlar CHP’li Meclis üyesi adayı, partililer ve İYİ Parti İlçe Başkanı. Linç edercesine bir kampanya başlatıyorlar. <Karanlık zihniyet> deniyor. Keşan Belediyesi’nin CHP’li bazı Meclis üyeleri de bunu beğeniyor. Helvacıoğlu yakaladık diye teneke davul çalıyorlar. Bu işle ilgili sorumlular hakkında belediye soruşturma açtım.  Eğer bu soruşturmada Atatürk resmini benim küçük şekilde astırdığım kanıtlanırsa istifa edeceğim. Bu personelimizin art niyet taşımadan hatasıdır. Eğer soruşturma sonunda benim bu işte bir dahlimin olmadığı ortaya çıkarsa acaba istifa edecekler mi diye de kamu oyu önünde soruyorum. İşimiz Atatürk’ün bıraktığı mirası ve cumhuriyeti en ileri seviyeye ulaştırmak. Başka bir şey bulamadıkları için bunu yapıyorlar. Çünkü Keşan Belediyesi eskisi gibi değil. Keşan Belediyesi durmak bilmeden çalışıyor. Keşan dağda bayırda oturarak yönetilmez. Bazı siyasiler 1 ay Keşan’a uğramayacaklar sonra kısa bir klip yapıp yöneticiyim diye çamur atmaya çalışacaklar. Bana <Sen kimsin?> demişler. Hadi ordan. Benim Atatürkçülüğümü kimse sorgulayamaz. Karanlık zihniyet diyenlere de soruşturma açıyoruz. Altın her zaman altındır. Çamur atmakla altın değerinden bir şey kaybetmez. Çamur atarak bizi Atatürkçülüğümüzden vazgeçiremezler. Ben onlardan daha fazla Atatürkçüyüm. Sarıkeçe’nin açıklamasına da gözlerini kapamışlar.” dedi.

Beni virüs durduramadı Sayın Pekcan sen hiç durduramazsın

Pekcan’ın kendisini çok çalıştığı ve koşturduğu için eleştirdiğini ifade eden Helvacıoğlu, şöyle devam etti: “Sen zamanında dağ evinde oturarak yönetmeye, belediyeye gelmemeye alışmışsın. Ben belediyeyi evden değil halkın arasından yönetiyorum. Ben sağlığımı hiçe sayarak çalışıyorum. İlçemi, vatandaşımızı ve işimi severek yapıyorum. Beni virüs durduramadı Sayın Pekcan sen hiç durduramazsın. Sen partine gitmediğin için CHP’yi başkaları yönetecek. Vatandaşlarımdan da bazılarının seviyesine inmek zorunda kaldığım için özür diliyorum.”

ŞEFFAF OLMAYA HABİRE CANLI YAYIN YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Mustafa Helvacıoğlu açıklamasına şöyle devam etti: “Sayın Recep Pekcan basın toplantısına başlarken; <habire reklam ve canlı yayın yapmadığımız için insanlar bilmiyorlar. Bilmelerini sağlamak gibi bir derdimiz yok. Bizim içimiz rahat demiş;> Sayın Pekcan’ın deyimi ile biz habire canlı yayın yapmaya devam edeceğiz. Şeffaf olmaya, halkımızı bilgilendirmeye devam edeceğiz. Biz vicdanları rahatlatmak için değil içimiz rahat olsun diye değil Keşan’daki tüm ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaşmak için yardımlarda bulunuyoruz. Sayın Pekcan canlı yayına çıktı, bir tane bez yardımı yapmış onu anlatıyor. Onu da anlatma o zaman. Mülkiyeti belediyemize ait olan işyerlerinin yıl sonuna kadar dükkan kiralarının alınmamasını istiyorlar. Keşan Belediyesi olarak Koronavirüs tedbirleri kapsamında esnafımızı ve vatandaşımızı düşünerek biz süreç boyunca zaten kira alınmayacağını kamuoyu ile paylaşmıştık. Sayın Pekcan Keşan’a gelmeyerek gündemi unutmuş. Recep Pekcan, <Keşan 70 bin nüfuslu bir yer, yüzlerce küçük ilçeden biri. Kendini büyük görmenin bir anlamı yok demiş.> canlı yayınında. Bak Sayın Pekcan, biz yüzlerce küçük ilçeden biri değiliz. Keşan’ı küçük görüyor olabilirsiniz. Onların vizyonu Keşan’ı yüzlerce küçük ilçe gibi görüyor olabilir. İşte sizin 30 yıllık vizyonunuz Keşan’ı bu hale getirmiş.”

Sayın Pekcan 1 aydır Yerlisu’dasın telefonun bile çekmiyor

Helvacıoğlu, Recep Pekcan’a cevaplarına şöyle devam etti: “<Geçtiğimiz süreçte Sayın helvacıoğlu, bizim belediye meclis üyelerimizi arıyor, kimine sert ifadeler ile bir şey söylüyor, kimilerine akıl veriyor, kimilerinden yardım istiyor.> demiş. Sayın Pekcan’ın bu ifadesinde dikkat çekmek istediğim kelime “bizim meclis” üyelerimiz kısmıdır. Göreve geldiğimiz günden bu yana meclis üyeleri Keşan’ın meclis üyeleridir. Meclis çalışmaları başta olmak üzere ben her açıklamam, her yaptığım basın toplantısında birlik ve beraberlik içerisinde çalışma yapma çağrısında bulundum. Sayın Pekcan ayrıştırma yoluna gitmiştir. <Beni niye aramıyorsun.> diyor, kusura bakma Sayın Pekcan 1 aydır Yerlisu’dasın telefonun bile çekmiyor. Oysa gemiyi kaptan en son bırakır. 1 aydır yoksun ortalarda. 1 klip çekmekle yöneticilik olmuyor, CHP’yi benim yönetmeye kalktığımı söylemişsin, çamur atmışsın. Sen partinin başında olmazsan CHP’yi herkes yönetmeye kalkar. Arada sırada görünüp, basın toplantısı yapıp tabanıma iyi görüneyim demekle bu işler olmaz. Kendi üyelerin bile seni ortalarda görünmemekle eleştiriyor. Recep Pekcan <Sayın Helvacıoğlu, sen kendini ne zannediyorsun?> diyor. Ben Keşan’ın seçilmiş belediye başkanıyım. 31 Mart’ta benim kim olduğumu Keşan halkı gösterdi. Keşan halkına ivedilikle bir özür borcun var. Üslubunu öyle bir bozmuşsun ki; sana, ailene ve CHP’ye yakışmıyor. Ben takdiri Keşan halkımıza bırakıyorum. Senin ağzına acı biber sürsün. Göreve gelmemizle birlikte tüm Keşan’ın belediye başkanı oldum. Halkın teveccühü ile göreve gelmiş bir belediye başkanıyım. Bu soruyu bana değil tüm Keşan halkımıza yöneltilmiş bir hakaret olarak kabul ediyorum.”

Atatürk için ben kıyameti koparırım

Mustafa Helvacıoğlu açıklamasını şöyle tamamladı: “Sayın Recep Pekcan <23 Nisan nedeniyle bir Türk Bayrağı, bir de Atatürk posteri asıldı. Sayın Helvacıoğlu kıyameti kopardı.” demiş. Yapmadığım şeyi bana mal edenlere kıyameti koparırım. Sayın Pekcan, Atatürk için ben kıyameti koparırım. Nitekim bu konu ile ilgili soruşturma açılmıştır. Buradan onlara çağrı yapıyorum. Bu soruşturmanın arkasında dursunlar. Helvacıoğlu yaptı ise istifa etmeye hazırım. Bu kadar kıyameti kopardınız, benim yapmadığım ortaya çıktığında sayın Pekcan ve Sarıkeçe istifaya hazır mısınız?”        

Kaynak: (KGH) - KEŞAN GÜNCEL HABER Editör: Semra ANLAR
 
Etiketler: Helvacıoğlu, Pekcan’a, cevap, verdi:, "Atatürk, için, kıyameti, koparırım",
Haber Videosu
Yorumlar
Ulusal Gazeteler
Bizim Gazete
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Galatasaray
81
68
1
3
26
30
2
Fenerbahçe
79
79
1
4
25
30
3
Trabzonspor
49
51
11
4
15
30
4
Beşiktaş
46
40
12
4
14
30
5
Kasımpasa
43
53
11
7
12
30
6
Başakşehir
42
38
12
6
12
30
7
Rizespor
42
36
12
6
12
30
8
Antalyaspor
41
35
9
11
10
30
9
A.Demirspor
39
46
9
12
9
30
10
Alanyaspor
39
38
9
12
9
30
11
Sivasspor
38
36
10
11
9
30
12
Kayserispor
36
36
11
9
10
30
13
Samsunspor
36
35
14
6
10
30
14
Ankaragücü
33
36
11
12
7
30
15
Hatayspor
33
36
11
12
7
30
16
Konyaspor
33
31
11
12
7
30
17
Gaziantep FK
31
34
15
7
8
30
18
Karagümrük
30
34
14
9
7
30
19
Pendikspor
29
34
15
8
7
30
20
İstanbulspor
13
22
20
7
3
30
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı