Haber Detayı
07 Ekim 2019 - Pazartesi 12:46 Bu haber 444 kez okundu
 
"Kunduracılar Çarşısı" projesinin lansmanı yapıldı
Keşan Güncel Haberi


 

Keşan Belediyesi tarafından, Keşan TSO ve Keşan Ticaret Borsası işbirliğinde hazırlanan Kunduracılar Çarşısı’nın lansmanı, Kunduracılar Çarşısı esnafının da katılımıyla 3 Ekim 2019 tarihinde gerçekleştirildi.

Saat 19.30 sıralarında, başlayan toplantıya; Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Keşan TSO Meclis Başkanı Orkun Özkaya, Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Şapçı, Keşan Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Kaymaz, Keşan Tuhafiyeciler ve Manifaturacılar Esnaf Odası Başkanı Hasan Kocaman, Keşan Lokantacı Kahveci ve Otelciler Esnaf Odası Başkan Yardımcısı Zeki Filiz ve Yönetim Kurulu Üyesi Yaşar Kavlak, Oda ve Borsa Yönetim Kurulu üyeleri ile Kunduracılar Çarşısı’nda faaliyet yürüten esnaflar katıldı.

Şapçı: "Dünyada ve Avrupa’da artık şehirler görsel zenginlikleri ile ön plana çıkıyor"

Lansmanın açış konuşmasını yapan Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Şapçı, Keşan Belediyesi tarafından Kunduracılar Çarşısı için çok güzel bir proje hazırlığı içinde olunduğunu belirterek, "Çarşı, yeni düzenlemelerden sonra ilçede ticaret hayatına yeni bir bakış açısı kazandıracak. Dünyada ve Avrupa’da artık şehirler görsel zenginlikleri ile ön plana çıkıyor. Keşan da bu projeyle görsel bir zenginlik kazanacak. Bu görsel zenginlik şehre gelen misafir ve turist sayısını artıracak bu da oda üyelerimizin kazancına doğrudan etkide bulunacak. İnşallah bu proje iklim koşullarının da müsaade etmesi ile en kısa sürede tamamlanır dileğindeyiz. Çünkü süre uzadığında esnafımız ekonomik anlamda kayıplar yaşayabilir. Biz oda üyelerimizle birlikte Keşan Belediyesi’nin bu projenin de altından ustalıkla geleceğini biliyoruz. Şimdiden proje Keşan’a hayırlı olsun.” şeklinde konuştu.

Kaymaz: "Projenin kısa sürede tamamlanması için işbirliği gerekiyor"

Keşan Ticaret Borsası Başkanı Necmi Kaymaz da çok güzel bir projeye esnafla birlikte imza atılacağını ancak proje hayata geçirilirken esnafın sabırlı olması ve projenin en kısa sürede tamamlanması için işbirliği desteği gerekliliğine vurgu yaptı. Kaymaz, Keşan TSO ve Keşan Ticaret Borsası’nın ortak aklı ve işbirliğiyle hazırlanan projenin Keşan’ın geleceğine değer katacağını ve bu nitelikte olan tüm projelerin her zaman destekçisi olduklarını kaydetti.

Helvacıoğlu: "Hazırladığımız Kunduracılar Çarşısı projemiz ile şehir estetiğine ve ticaretine büyük bir katkı ve değer sağlamayı amaçlıyoruz"

Etkinlikte daha sonra Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu söz aldı. Belediye olarak görevlerinin sadece altyapıyı oluşturmak, yol ve kaldırım yapmak olmadığını belirten Helvacıoğlu"Halkımızın ferah bir ortamda alışveriş yapmasına olanak sağlayacak, esnafımızın ticari hayatına olumlu yönde katkı sağlayacak projeler üretmek de bizim öncelikli görevimiz.bu kapsamda hazırladığımız Kunduracılar Çarşısı projemiz ile şehir estetiğine ve ticaretine büyük bir katkı ve değer sağlamayı amaçlıyoruz. Vizyon projeleri arasında da bulunan Kunduracılar Çarşısı tarihi bir çarşı niteliği taşıyor. Kunduracılar Çarşımız, tarih kokan dokusuyla yerli ve yabancı ziyaretçilerin de uğrak yeri haline gelecek. Proje tamamlandığında, cadde mağazacılığı anlamında güzel bir çarşı projesine kavuşacağız. Projemizi hazırlarken sizlerin görüşleri en ön planda tutulacak. Burada iş yapan, gününü geçiren esnafın istek, beklenti ve önerileri bizim için çok önemli ve kıymetli." dedi.

"Saat kulesi kaplaması gibi taş kaplamalarımız olacak"

Keşan Belediyesi olarak, vatandaşımızın ve esnafın aynı ortak hedefte buluştuğu bu tür projeleri önemsediklerini ve desteklediklerini belirten Başkan Helvacıoğlu, projenin detayları ile ilgili şunları anlattı: "Kunduracılar Çarşısı Projemizle Keşan’a yeni bir renk, yeni bir görünüm kazandırmak istiyoruz. Ne mutlu bizlere ki;Keşan’da genişletilmiş kaldırımlarla, yürüyüş yollarıyla,ışıklandırılmış caddelerle rahat ve keyifli alışverişin planlarını birlikte yapıyoruz. Kunduracılar Çarşısı projemizle ilgili detaylar şöyle; Çarşı düzenlememiz yaklaşık 2500 m2 alanı kapsamaktadır.Kunduracılar Çarşısı Projesi;Çeşme Sokak, Yağ Pazarı Sokak ve Akan Sokak bölümlerini kapsamaktadır.Proje kapsamında; alt ve üst yapı, girişlerde demir taklar, saat kulesi, simge heykel, ahşap saçaklar ve dekoratif sokak mobilyaları kullanılacak.Eski Kunduracılar Çarşısı teması yaşatılmaya çalışılacak.Mimari yaklaşım olarak Geç Osmanlı, Erken Cumhuriyet Dönemini benimsedik.Mevcut dükkan cephelerine müdahale edilmeyecek sadece izin veren ve yapılabilirliği uygun cephelerde ahşap saçaklar eklenecek. Mevcut yol kaldırım kotuna kaldırılacak ve doğal akış yöntemi kullanılacak.Zeminde Arnavut taşı diye bilinen granit doğal kırma küp taş kullanmayı düşünüyoruz. Yine yer yer zeminde farklı taşlar kullanılarak dekor oluşturmayı planlıyoruz. Çarşısının en göze çarpan aksesuarı Saat Kulesi olacak. Saat Kulesi, 10 metre yüksekliğinde,etrafındaki binalarla yarışmayan yapıda olacak.  Kaplaması yöresel Keşan taşı veya ona çok yakın bir taş olacak.Alt katı lostra salonu olarak, Keşanımızı ziyaret eden konuklarımıza ve Keşan halkımızın ziyaretine açık olacak.Çarşımızın giriş bölümlerinde dekoratif demir taklarımız olacak.Mimari yaklaşımımıza uygun,dükkan önlerinde saçaklar ve yer yer ayaklı saçaklarımız olacak.Dolmuş ve otobüs durağımız; genel mimari yaklaşımımıza uygun ahşap pergule üzeri çatı kaplaması şeklinde olacak.Döküm sokak lambaları, döküm çöp kovaları, döküm banklar kullanılacak.Projede belirtilen yüzeylerde saat kulesi kaplaması gibi taş kaplamalarımız olacak.Mevcut elektrik panoları uygun tekniklerle taş kaplanarak dekoratif hale getirilecek.Çarşımızda, Keşan’ımızı anlatan simgesel heykellerimiz olacak.Peyzaj düzenlemesi konusunda mevcut ağaçlarımız korunacak. Taş dekoratif çiçekliklerimiz konacak. Akan Sokak’ta doğal çimden yeşil bant oluşturmayı planlıyoruz. Tabi bu detaylar ve bilgiler öneri niteliğindedir. Sizlerin de görüşleri ve projenin hayata geçmesi aşamasında değişiklikler gösterebilir." diye konuştu. Helvacıoğlu’nun konuşmasının ardından İmar ve Şehircilik Müdürü Erdi Kılıç, proje ve alanda yürütülecek altyapı çalışmalarıyla ilgili teknik bilgiler verdi. Toplantı, esnafın ve oda ile borsa yöneticilerinin projeyle ilgili düşüncelerini, istek ve beklentilerini belediye yetkililerine iletmesiyle sürdü.

Kaynak: (KGH) - KEŞAN GÜNCEL HABER Editör: Semra ANLAR
 
Etiketler: "Kunduracılar, Çarşısı", projesinin, lansmanı, yapıldı,
Haber Videosu
Yorumlar
Ulusal Gazeteler
Bizim Gazete
Yazarlar
En Çok Okunanlar
Alıntı Yazarlar
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Galatasaray
90
77
1
3
29
33
2
Fenerbahçe
86
87
1
5
27
33
3
Trabzonspor
55
56
12
4
17
33
4
Beşiktaş
51
44
12
6
15
33
5
Başakşehir
49
44
12
7
14
33
6
Rizespor
48
43
13
6
14
33
7
Kasımpasa
46
55
13
7
13
33
8
Alanyaspor
45
43
10
12
11
33
9
Sivasspor
45
40
10
12
11
33
10
Antalyaspor
45
38
10
12
11
33
11
A.Demirspor
41
49
10
14
9
33
12
Samsunspor
39
37
14
9
10
33
13
Ankaragücü
37
40
12
13
8
33
14
Kayserispor
37
37
13
10
10
33
15
Konyaspor
36
34
13
12
8
33
16
Gaziantep FK
34
37
17
7
9
33
17
Hatayspor
33
37
14
12
7
33
18
Karagümrük
33
37
16
9
8
33
19
Pendikspor
30
37
17
9
7
33
20
İstanbulspor
16
26
22
7
4
33
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı