Haber Detayı
25 Temmuz 2019 - Perşembe 14:34 Bu haber 449 kez okundu
 
Mahallelerde tespit edilen metruk binalar Ekim ayına kadar yıkılacak
Keşan Güncel Haberi


 

Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü TDP (Toplum Destekli Polis) Büro Amirliği tarafından organize edilen ve Keşan merkez mahalle muhtarları ile bazı vatandaşların katıldığı toplantıda, mahallelerde yaşanan sorunlar dile getirilirken, toplantıda metruk ev ve trafik konularına dikkat çekildi.

Saat 10.30 sıralarında, Çocuk Parkı'nda başlayan toplantıya; Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü Polis Merkezi Amirliği Komiser Yardımcısı Kürşat Ünal, Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden Polis Memuru İlyas Canki, Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü TDP Büro Amirliği'nde görevli Polis Memuru Umut Cem, Aşağı Zaferiye Mahallesi Muhtarı Fahrettin Özcan, Yukarı Zaferiye Mahallesi Muhtarı Nedim İşlek, İspat Cami Mahallesi Muhtarı Mustafa Özkul, Büyük Cami Mahallesi Muhtarı Nedret Özkan, Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Muhtarı Bayram Ali Kalfalar, Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Muammer Gizlen, Yeni Mahalle Muhtarı Şenay Bayır, İstasyon Mahallesi Muhtarı Levent Bağcı, Yenimescit Mahallesi Muhtarı Fikret Kantar, bazı STK temsilcileri, basın mensupları ve az sayıda vatandaş katıldı.

Metruk binalar Ekim ayına kadar yıkılacak

Polis Memuru Umut Cem'in, doğal afet sonralarında uygulanacak Acil Eylem Planı'nda yapılması gerekenlerin maddeler halinde sıralandığını bildirerek, Edirne Valiliği'nin internet sitesinde de var olan bu planı muhtarlıklar ile paylaşılacağını söylemesiyle başlayan toplantıda, ilk olarak mahallelerdeki metruk bina sorunu ile ilgili daha önce tespitler yapıldığı hatırlatıldı. Toplamda 127 ada-parsel üzerinde yaklaşık 500 metruk bina tespit edildiği bildirilirken, bazı yerlerde bu binaların yıkıldığı ve bu evlerin yıkılmaya devam edeceği belirtildi. Yıkım çalışmalarının Ekim ayında tamamlanmasının hedeflendiği ve bu aya kadar metruk binaların yıkımının tamamlanmış olacağı kaydedildi. Binaların, yarattığı tehlikeye bakılarak öncelendirildiği ve buna göre yıkıldığı bilgisi verilirken, tespit edilen evlerin dışında kalan binaların bildirilmesi durumunda da not alındığı ifade edildi. Metruk evlerden arda kalan molozlara da dikkat çekilerek, "Molozların bırakıldığı yerler bize iletilirse, biz de belediye ile irtibata geçerek bahse konu molozların kaldırılmasını talep edebiliriz." denildi.

İşlek: "Atıl durumdaki tarihi binaların kapı ve cam girişleri kapatılsın"

Bu konuda söz alan Nedim İşlek, özellikle Yukarı Zaferiye Mahallesi'nde, "Tarihi" olarak nitelendirilen binalar olduğunu, ancak atıl durumda olan bu binalar yıkılamadığından dert yakaran, en azından bu binaların cam ve kapı girişlerinin kapatılması gerektiğini söyledi. Yaklaşık 2 hafta önce değişen imar planları ile metruk binaların yıkımlarındaki sürçte de değişim yaşandığını bildiren emniyet mensupları, tebligat gönderilen ev sahiplerinin 1 ay içerisinde herhangi bir düzenleme yapmaması durumunda metruk evin yıkım işleminin gerçekleşeceği bilgisini verdi.

Trafikte yapılan düzenlemeye dikkat çekildi

Muhtarların, Keşan'da yapılan trafik düzenlemesiyle ilgili şikayetlerin geldiği yönündeki söylemleri üzerine, bu konuda çarşı esnafının, 2012 yılında trafiğin düzenlenmesiyle ilgili dilekçe verildiği hatırlatılarak, Keşan Belediyesi'nin bu konuda yaptığı plan üzerinden, araç trafiğindeki yoğunluğun azaltılması için çalışmalar yapıldığı ifade edildi. Hayata geçirilen uygulamalar öncesinde, yakın zamandaki araç geçiş sayılarının baz alındığı ve mevcut duruma bakıldığında, araç trafiğinin tıkandığı İstiklal Caddesi ve Kurtuluş Caddesi'nde tıkanıklığın artık yaşanmadığı bildirildi. Yapılan uygulamada, Cumartesi günleri kurulan pazaryerinin, Paşayiğit Caddesi ve Demirciler Caddesi kesişiminde kurulan pazaryerinde sorun olduğu bilgisi de verildi. Muhtarların, köylerden gelen araçların güzergahlarının değiştirilmesiyle ilgili de şikayetlerin geldiğini dile getirmesinin ardından, emniyet mensupları, D-4 yetki belgesine sahip olan bu araçların, kalkış ve varış yerine kadar yolcu indirip-bindirme yapmasının yasalara aykırı olduğunu vurguladı. Bu konuda konuşan Nedim İşlek, kış mevsiminde Anafartalar Caddesi'nden şehir merkezine çıkış yapmak isteyen araçların sorun yaşayabileceğini dile getirirken, emniyet mensupları da bu konuda asfalt çalışması yapılacağı bilgisini verdi.

Alışkanlıklar...

Trafik düzenlemesinin hayata geçirilmesiyle, yıllardır kazanılan alışkanlıkların da değişmesinin kolay olmadığı dile getirilen toplantıda, düzenlemeden sonra, Keşan'ı tanıyan ve güzergahı bilen sürücülerin, yine de Çifteyol Sokak ve Cumhuriyet Caddesi'ndeki sapakları geçerek, Park Caddesi'ni kullanmakta ısrar etmesinin de bu bölümdeki araç trafiğini olumsuz etkilediğine dikkat çekildi. Toplantının bu bölümünde söz alan Bayram Ali Kalfalar, kazanılan alışkanlıkların değişmesinde zaman zaman sorunlar olabileceğini, sürücülerin de alternatif olan yolları zamanla tercih edeceğini kaydetti.

Hatalı araç parklara "Park kamerası" geliyor

Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından, 6.7 milyon TL'lik bir kamera sistemi projesinin hayata geçirilmesi için çalışmaların devam ettiği bilgilerinin de aktarıldığı toplantıda, projenin Emniyet Genel Müdürlüğü Haberleşme Daire Başkanlığı'nda olduğu bildirildi. Bu kapsamda Keşan'ın birçok noktasına, var olan kameralara ek olarak kameralar ilave edileceğine vurgu yapılırken, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün hatalı araç parklarının tespit edilmesi için "Park kameraları" istediği ifade edildi.

Anafartalar Caddesi bölünecek

Parkomat uygulamasının da 2020 yılının Mayıs ayında sona ereceği bilgisine yer verilen toplantıda, Keşan'daki araç trafiğinin düzenlenmesi noktasında, Anafartalar Caddesi'nin gidiş-geliş olarak bölüneceği ve bu cadde üzerinde minibüslerin yolcu indirip-bindirmeleri için cepler yapılacağı ifade edildi. Halk Ekmek'in bulunduğu alanda da kavşak yapılacağı da kaydedildi.

Minibüslerin denetlenmesi istendi

Toplantının devamında, şehiriçi minibüslerin denetlenerek, vatandaşa hizmette daha disiplinli hale getirilmesi gerektiğinin altı çizilirken, durak harici yolcu indirilip-bindirilmesinin araç trafiğini son derece olumsuz etkilediği ifade edildi.

Hırsızlık olayları...

Keşan'da yaşanan hırsızlık olaylarında, özellikle inşaat halindeki binalarda ne varsa çalındığına dikkat çeken muhtarlar, vatandaşları bu konudan muzdarip olduğunu söyledi. Konuyla ilgili emniyet mensupları da, hırsızlıklar ile ilgili yürüttükleri soruşturmalarda, hırsızlığa şahit olan vatandaşların emniyet birimlerine ifade konusunda yardımcı olmadığını, kendilerine yardımcı olunması durumunda bu olayı gerçekleştirenlerin yakalanarak adalet önüne çıkarılmasının daha çabuk olacağını söyledi. Bayram Ali Kalfalar da, yasadaki boşluklar nedeniyle vatandaşların kafasında, "Şikayet etsek ne olacak?" algısının oluştuğunu ifade ederek, bu algının da kaldırılması için birlikte çalışılmasında fayda olacağını belirtti. Toplantıda, son günlerde mahalle aralarında çok sayıda hurda toplayan kamyonların gezdiği de emniyet mensuplarına iletildi. Muhtarlar, emniyetin motosikletlere yönelik yaptığı denetimlerin sonuç verdiğini de dile getirerek, ekiplere bu anlamda teşekkür etti. Düğünlerde ses düzeyinin yüksek olduğundan dert yanılan toplantı, çarşı ve mahalle bekçilerinin yetki ve sorumlulukları hakkında mahalle muhtarlarına bilgi verilmesinin ardından sona erdi.

Haber / FOTO: İlker GÜREL

Kaynak: (KGH) - KEŞAN GÜNCEL HABER Editör: Semra ANLAR
 
Etiketler: Mahallelerde, tespit, edilen, metruk, binalar, Ekim, ayına, kadar, yıkılacak,
Haber Videosu
Yorumlar
Ulusal Gazeteler
Bizim Gazete
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Galatasaray
81
68
1
3
26
30
2
Fenerbahçe
79
79
1
4
25
30
3
Trabzonspor
49
51
11
4
15
30
4
Beşiktaş
46
40
12
4
14
30
5
Kasımpasa
43
53
11
7
12
30
6
Başakşehir
42
38
12
6
12
30
7
Rizespor
42
36
12
6
12
30
8
Antalyaspor
41
35
9
11
10
30
9
A.Demirspor
39
46
9
12
9
30
10
Alanyaspor
39
38
9
12
9
30
11
Sivasspor
38
36
10
11
9
30
12
Kayserispor
36
36
11
9
10
30
13
Samsunspor
36
35
14
6
10
30
14
Ankaragücü
33
36
11
12
7
30
15
Hatayspor
33
36
11
12
7
30
16
Konyaspor
33
31
11
12
7
30
17
Gaziantep FK
31
34
15
7
8
30
18
Karagümrük
30
34
14
9
7
30
19
Pendikspor
29
34
15
8
7
30
20
İstanbulspor
13
22
20
7
3
30
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı