Haber Detayı
13 Şubat 2020 - Perşembe 15:36 Bu haber 333 kez okundu
 
Pekcan, Helvacıoğlu’na yüklendi: “Sizin belediyeciliği falan bildiğiniz yok”
Keşan Güncel Haberi


CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) Keşan İlçe Başkanı Recep Pekcan dün, düzenlediği basın toplantısında, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu’nun sahillerle ilgili eleştirisi, FSRU Limanı, belediyede işçilere uygulanan mobbing uygulaması, il yönetiminde Keşanlı birinin olmaması hakkında değerlendirmelerde bulundu.

CHP Keşan İlçe Başkanlığı Lokali’nde düzenlenen toplantı, saat 12.30 sıralarında başladı.

Toplantıya, Pekcan’ın yanı sıra; ilçe yönetim kurulu üyeleri, Keşan Belediye Meclisi’nin bazı üyeleri ve partililer katıldı.

Toplantıda söz alan Pekcan, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu’nun hızına yetişmeye çalıştıklarını belirterek, “Sosyal medyayı ve basını o kadar çok seviyor ki, sürekli açıklamalarda bulunuyor. Ama açıklama yaparken birçok şeyi doğru anlatmıyor. Bizde, tekrar doğrusunu ve düşündüklerimizi anlatmak zorunda kalıyoruz.” dedi.

“Halkın kullanımına açık olan bu alanların kiralanması yanlıştır”

Sahillerin kiralanması hakkında değerlendirmelerde bulunan Recep Pekcan“Sayın Belediye Başkanı, mecliste söylediklerini ya hatırlamıyor ya da dışarıda başka türlü anlatıyor. Biz, 12 Temmuz 2019 tarihinde yapılan olağanüstü meclis toplantısında, neler söylediğimi anlatmıştım. Bu toplantıda, sahillerin kiralanmasına karşıyız demiştik. Buralar halkın kullanımına açık olması gereken yerlerdir. Kanuni gerekçelerini ortaya koymuştuk. Buraların SİT alanı olduğunu ve Danıştay’ın 6.Dairesi’nin kesinleşmiş kararına göre; doğal yapısının ve ekolojik çeşitliliğinin korunması gerekiyor. Erikli kumsalı doğal SİT alanıdır. Kıyı kanunun 13.maddesi kapsamındaki alanların kontrolü belediye tarafından yürütülmektedir. Bu nedenle, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın aldığı karar doğru değildir. Sahil şeridinin ilk 50 metresinin kiralanması kanuna aykırıdır. Benzer kiralamalar, Danıştay’dan defalarca geri dönmüştür. Dolayısıyla, bu yerlerin ihaleye verilmesi doğru değildir. Kanuni boyutunu açıklarken, insani boyutunu da anlatmıştık. Anayasal hak olarak, halkın kullanımına açık olan bu alanların kiralanması yanlıştır. Halkımız buralardan ücretsiz şekilde yararlanması gerekir. Mecliste grup sözcülerimiz, yaşanan durumu anlatmışlardı. Bir önceki dönem, bu alanlar 200 bin küsur değerle, belediyeye kiralanmaya çalışılmıştı. O zamanki belediye başkanımız, ‘bu bizim işimiz değil, bedelsiz verirseniz alalım. Halkın malıdır.’ demişti. Bizlerde aynı gerekçeleri sunduk. Fakat, buralar belediyeye ücretsiz şekilde verilmemişti. Ama ihaleye ve kiralamaya da, çıkmamıştı.” dedi.

“Helvacıoğlu’nun sahillerle ilgili sözleri…”

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu’nun sahillerle ilgili konuşmalarını hatırlatarak, sözlerine devam eden Pekcan, şunları söyledi: “Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu‘sahilleri alacağız ve halkın kullanımına açacağız ancak, CHP’liler tarafından alınamayacağını söylediler. Başka bir şirkete de, o yerler kiralandı. CHP ve İYİ Parti yani Millet İttifakı kiralamaya karşı çıktı.’ diyor. Biz, bu duruma karşı çıkmadık. Sayın başkan meclis tutanaklarında, ‘biz kiralarsak, kiralama şartı var. Keşan Belediyesi alsa da, işletemez. Keşan Belediyesi alsın işletsin diye bir fikir ortaya çıkarsa, almamak konusunda ben de parmak kaldırırım.’ diyor. Açıklama yapacaksa, bir kere daha okuyup ona göre açıklamada bulunsun. Çünkü biz işletemeyiz. Bu alanları, 2-3 kişiye kiraya verileceği ifade ediliyor. Ben kiralanan hiçbir yere parasız girilmediğini söylüyorum. Esnafımız, orada ekmek yiyor.”

“Belediye Başkanı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın taşeronluğunu yapmak istiyor”

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, sahiller konusunda taşeron aradığını öne süren Recep Pekcan, sözlerine şöyle devam etti: “Keşan Belediyesi, taşeron olmak için kendisini ortaya koyuyor. Keşan Belediyesi’ne verilecek 7 yer mücavir alandır. Belediyenin kontrolünde olan alanlardır. Bunlar yeniden belediyeye kiralanmak isteniyor. 7 yer için 5 yıl süreyle, 764 bin 591 TL+KDV isteniyor. Ama MUÇEV’e verilecek yer sayısı 11’e, süre 10 yıla, bedelde 1.8 milyon TL’ye çıkıyor. Süre uzatıldığında, MUÇEV’e ve belediyeye verilen para neredeyse aynıya denk geliyor. Keşan Belediye Başkanı’nın yapmak istediği şey, belediye olarak bu yeri alıp, halkın kullanımına açmak değildir. Belediye Başkanı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın taşeronluğunu yapmak istiyor. Halka anlatırken alıp, halka vereceğini ve ücretsiz kullandıracağını söylüyor. Soruyorum: bizi mi kandırmak istiyor, tutanakları mı okumuyorsunuz yoksa ne söylediğinizin farkında mı değilsiniz.”

“Aklımızla oynamasın”

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu’nun, ESTAB ile ilgili yaptığı eleştiriler hakkında da, konuşan Pekcan şunları kaydetti: “Sayın başkan ‘Bize parasız verin diye neden ısrar etmediniz.’ diyor. Arkadaş, bu nasıl hizmet belediyeciliği nasıl gönül belediyeciliğidir! Keşan Belediyesi, AKP’ye geçtiğinde, hani iktidarın nimetlerinden faydalanacaktık? Sen, AKP’nin belediye başkanısın. Kiralamayı engelleyemiyorsan, neden bakanlığa gidip ücretsiz almıyorsun. Daha sonra kalkıp, ESTAB’a atıfta bulunuyorsun. Aklımızla oynamasın.”

“MUÇEV…”

MUÇEV’le ilgili değerlendirmelerde bulunan Recep Pekcan, sözlerini şöyle sürdürdü: “MUÇEV’in sonu ‘v’ harfiyle bittiği için bir vakıf değildir. Türkiye Çevre Koruma Vakfı’nın yüzde 50 hisseye sahip olduğu, Muğla’ya Hizmet Vakfı’nın yüzde 50 hisseye sahip olduğu bir limitet şirkettir. Muğla Çevre Platformunun, Muğla Valiliği’ne yazmış olduğu bir yazı var. Ama buna yasal sürede cevap verilmiyor. Daha sonra Muğla Çevre Platformu, 13 Mayıs 2019 tarihinde Muğla Valisi’yle görüşüyor. Hukuksuz uygulamalar hakkında dosya sunuyor. Valinin, MUÇEV’in kendi genel müdürü olduğunu ve TÜRÇEV’in yönetiminde olduğunu, MUÇEV’in de Menteşe Kaymakamlığı ile temsil edildiğini söylüyor. MUÇEV denilen şirkette, Valinin ve Menteşe Kaymakamlığı’nın içinde olduğu, temsile yetki müdürlerinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda bürokrat olduğu görülüyor. Burada da, bir gariplik yok mu sizce? Sayın belediye başkanına soruyorum; eğer kiralamaları engelleyemediyseniz, neden bedelsiz istemediniz? Keşan halkının özgürce yararlanması ve esnafımızın orada ekmek yiyebilmesi için ne yapmayı düşünüyorsunuz? Bu alanlar, tel örgülerle çevriliyor ve ücretsiz girilemiyor. Bu durumda, Keşan’ın sahilleri bambaşka bir hale geliyor. Keşan Belediye Başkanı olarak, mahkemeye vermeyi düşünüyor musunuz? Keşan’ın hakkını aramayı düşünüyor musunuz? Lafı çevirmeden, net bir cevap verilmesini bekliyoruz.”

“FSRU Limanı’nın yapılmasına karşı mısınız yoksa yapılmasını onaylıyor musunuz?”

FSRU Limanı hakkında da, konuşan Pekcan, şunları söyledi: “FSRU Limanıyla ilgili olarak, 2018 yılında belediye meclisinde bir tavsiye kararı alınmıştı. Bu karar, limanın buraya yapılmaması yönündeydi. Geçen mecliste, konuyu gündeme eklettik ve tekrar bununla ilgili bir karar alınmasını istedik. İlk alınan karar, projenin yapılmaması yönünde kullanıldı. FSRU Limanıyla ilgili, 1/5000’lik imar planına ve 1/1000 ölçekli uygulamalı imar planına itiraz etmek istiyoruz. Bilirkişi heyeti de, bu yerin uygun olmadığını ve iptal edilmesini istiyor. Bizde davayı güçlendirmek için mecliste kararı alarak, dosyaya koymak istedik. Başkan ve belediye meclis üyeleri çıldırdılar. Raporu arkadaşlarımız okudu ve incelediler. Belediyede askıya çıktı ama bunu bilmediğinizi söylüyorsunuz. Keşan’ı yönetiyorsunuz ve Saros’u ilgilendiren bir konuyu hiç okumadığınızı söylüyorsunuz. Peki, siz orada ne iş yapıyorsunuz? Kararın mecliste oylanması gerekiyor. Neden korkuyorsunuz? FSRU Limanı’nın yapılmasına karşı mısınız yoksa yapılmasını onaylıyor musunuz? Keşan Belediye Başkanı olarak, bunların engellenmesi için bir şeyler yapacak mısınız? Siz, AKP’nin belediye başkanı olarak mı yoksa, Keşan’ın belediye başkanı olarak mı devam etmek istiyorsunuz?”

“Keşan Belediye Başkanlığı zor bir iştir, Ticaret ve Sanayi Odası yönetmeye benzemez”

Pazaryerindeki işgaliye ücretleriyle ilgili de konuşan Recep Pekcan, sözlerini şöyle sürdürdü: “İşgaliye ücretlerinin yüksek olduğunu söyledik. Kararının plan ve bütçe komisyonundan geçmiş. Ama bunun altında CHP’li, İYİ Partili, AKP’li ve MHP’li meclis üyelerinin imzaları var. Bununla ilgili kararlar, sosyal medyada paylaşılıyor. Bu kararın doğru gelmediğini ve yeniden görüşülmesi gerektiğini anlattık. Pazarcı esnafı, mağdur olmasın. Keşan Belediye Başkanlığı zor bir iştir. Ticaret ve Sanayi Odası yönetmeye benzemez. Bazen esnaf için risk almak gerekiyor, halk için bazı şeyleri sineye çekmek zorundasınız. Pazaryeri konusunun yeniden gözden geçirilmesi gerekiyor.”

“Sizin belediyeciliği falan bildiğiniz yok”

Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu’nun, Keşan Belediyesi’nin 30 yıllık geçmişini temizledikleri yönünde söylemlerde bulunduğunu ifade eden Pekcan“Sayın başkan, ‘Belediyeciliği bize bırakın, biz biliyoruz.’ diyor. Siz siyasete gireli daha 1 yıl olmadı. Biz, 30 yılın 27 yılında Keşan Belediyesi’ni yönettik. Bizim kanımızda ve kültürümüzde var. Siz daha işin çok başındasınız. Sizin belediyeciliği falan bildiğiniz yok. Bizim 30 yılımızı yargılamaya çalışıyorsunuz. Ayıptır. 3 yıllık süre, sizin ortak olduğunuz MHP tarafından yönetildi. 30 yıllık sürede; mezbaha, Mehmet Gemici Cennet Parkı, Kadıköy Su Arıtma Tesisleri, Kumdere’de su kuyuları açıldı, toplu konut projeleri, parke taş tesisleri, pazaryeri, toptancı hali, galericiler sitesi, muhtarlık binaları, Yayla’da pazaryeri ve sosyal tesisler, asfalt şantiyesi, onlarca araç alımı, parklar düzenlendi, balık pazarı yapıldı, 210 kilometrelik kanalizasyon altyapısı, 7 kilometrelik yağmur suyu projesi, katı atık bertaraf tesisleri olmak üzere birçok proje yapıldı. Hangi pislikten bahsediyorsunuz? CHP bir bütündür. Biz bir ailesiyiz. Tarzını ve tavrını gözden geçirmesi gerekiyor. CHP’li belediye meclis üyeleri, başkanın memurları değildir.” şeklinde konuştu.

“Keşan Belediyesi’nde 26 işçinin yeri değişti”

“Keşan Belediyesi’nde, CHP’li personellerin yerlerinin değiştirildiği ifade ediliyor. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?” şeklindeki soruya cevap veren Recep Pekcan, şunları söyledi: “Keşan Belediyesi’nde 26 işçinin yeri değişti. Bu belli bir süre daha devam edeceği ifade ediliyor. Bu konuyu araştırıyoruz. İşçiler, mobbing uygulanıyor. Mobbing; bezdirme, psikolojik şiddet, taciz etme, rahatsızlık verme ve psikolojik terör anlamına geliyor. Umarız bu şekilde bir şey yoktur. İnsanların huzurunu kaçırmamakta fayda var.”

“Arkadaşlarımızın bir tercihidir”

“9 Şubat’ta, Edirne’de il kongresi yapıldı ve Keşan’dan kimsenin olmadığını görüyoruz. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?” şeklindeki soruya cevap veren Pekcan, sözlerini şöyle tamamladı: “Bu arkadaşlarımızın bir tercihidir. Biz, bu konuda herhangi bir talebimiz olmadı. Bizim için bir sorun yok. Fevzi başkanla görüştük ve herhangi bir sorun yok. Hepimiz partilimiz. Ellerinden geleni yapmaya çalışacaklar.”

(Haber-Foto: Deniz ÇİL)

Kaynak: (KGH) - KEŞAN GÜNCEL HABER Editör: Semra ANLAR
 
Etiketler: Pekcan,, Helvacıoğlu’na, yüklendi:, “Sizin, belediyeciliği, falan, bildiğiniz, yok”,
Haber Videosu
Yorumlar
Ulusal Gazeteler
Bizim Gazete
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Galatasaray
81
68
1
3
26
30
2
Fenerbahçe
79
79
1
4
25
30
3
Trabzonspor
49
51
11
4
15
30
4
Beşiktaş
46
40
12
4
14
30
5
Kasımpasa
43
53
11
7
12
30
6
Başakşehir
42
38
12
6
12
30
7
Rizespor
42
36
12
6
12
30
8
Antalyaspor
41
35
9
11
10
30
9
A.Demirspor
39
46
9
12
9
30
10
Alanyaspor
39
38
9
12
9
30
11
Sivasspor
38
36
10
11
9
30
12
Kayserispor
36
36
11
9
10
30
13
Samsunspor
36
35
14
6
10
30
14
Ankaragücü
33
36
11
12
7
30
15
Hatayspor
33
36
11
12
7
30
16
Konyaspor
33
31
11
12
7
30
17
Gaziantep FK
31
34
15
7
8
30
18
Karagümrük
30
34
14
9
7
30
19
Pendikspor
29
34
15
8
7
30
20
İstanbulspor
13
22
20
7
3
30
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı