Haber Detayı
02 Ağustos 2021 - Pazartesi 13:44 Bu haber 223 kez okundu
 
Sarıkeçe, Aksal ve Kılınç’ın eleştirilerine Çocuk Kolları Başkanı ile cevap verdi
Keşan Güncel Haberi


İYİ Parti Keşan İlçe Başkanı Zafer Sarıkeçe, 31 Temmuz 2021 Cumartesi günü yaptığı basın toplantısı ile hem ülke gündemini değerlendirdi hem de Aksal ve Kılınç’ın eleştirilerine Çocuk Kolları Başkanı ile cevap verdi.

Basın Toplantısına İYİ Parti Keşan Kadın Kolları Başkanı Ayşe Deniz‘de katıldı.

Saat 14.30’da başlayan başlayan toplantıda “Basın Toplantımıza katılmanızdan dolayı hepinize hoş geldiniz diyorum. Gıyabınızda sizlerin aracılığı ile sesimizin herkese ulaştığı herkesi sevgi saygı ve hürmetle selamlıyorum.” diyerek başlayan Sarıkeçe şu konuları dile getirdi.

10 Temmuz’da düzenlenen ‘Saros’uma Dokunma’ mitingiyle ilgili olarak AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal konuşmasında mitinge katılan İYİ Parti Keşan İlçe Başkanı Zafer Sarıkeçe’ye de yüklenmiş ve“HDP’li milletvekiliyle neden yürüyorsunuz?” eleştirisinde bulunmuştu.

Aksal’ın ardından ise bu kez de AK Parti Keşan İlçe Başkanı Gürcan Kılınç, “HDP ile kol kola yürümelerini sindiremiyoruz” diyerek tartışmaya katılmıştı.

Aksal ve Kılınç’ın bu sözlerinin ardından Sarıkeçe basın açıklamasıyla cevap verdi.

CİĞERLERİMİZ YANIYOR

Ülkemizin birçok yerinden yangın haberleri gelmeye başlamıştı. Ülkemizin ciğerleri yanıyor. Canımız yanıyor. Memleketçe büyük üzüntüdeyiz. Biz de Keşan İYİ Parti İlçe Teşkilatı olarak yangında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Orada canla başla çalışan çalışan tüm görevli kahramanlarımıza da Allah’tan kolaylıklar diliyoruz. Hükümeti yöneten yetkililere de aracılığınızla buradan seslenmek istiyorum. Bu yangınları çıkaran faillerinin veya failinin bulunup gereğinin yapılıp Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük ibret olacak cezasının verilmesini ve bunu yapanların yanına kar kalmamasını diliyorum.

Geçtiğimiz hafta tüm İslam aleminde olduğu gibi Kurban Bayramını idrak ettik. Geçtiğimiz Kurban Bayramınızı bir kez daha tebrik ediyorum. Yaptığınız ibadetleri kestiğiniz kurbanları Allah kabul etsin.

Kurban Bayramı demişken bir kaç cümle söylemek istiyorum. Korkuyorum çekincelerim var. Bundan 10-15 yıl sonra dini bayramlar nedir dediğimiz zaman 10 günlük tatildir diye cevaplandırılmaktan korkar hale geldim. Uzun zamandır biz dini bayramlarım uzun zamandır huşu içinde kutlarken, toplumca biz artık dini bayramları 10 günlük tatil gözüyle bakmaya başladık. Toplumca böyle bakılmaya başlandı. Biraz maneviyatından uzaklaşmaya başladığını düşünüyorum bayramların.  Türk toplumu olarak örf, adet, geleneklerimizi ve ananelerimizi gelecek nesillere daha iyi verebilelim.

PANDEMİDE 20  GÜNDE ALT ÜST OLDU 

Pandemide gelinen noktaya bakıyorum. 20 günde ülke alt üst oldu. Vaka sayıları patladı. Tekrar kapanma söz konusu tekrar sıkı tedbirler söz konusu. Bunun yanında Delta varyantı diyorlar. Yeni 3..4. nesil Covid virüsünün dünyayı tekrar bire şekilde etkileyeceği konuşuluyor. Biz de burada kendimizi çılgınlar gibi sahillere atmışız, sosyal mesafemiz yok. Maskeler hak getire. Sonuç olarak vaka sayıları inanılmaz arttı, patladı. Eylül ayında da kapanıyoruz denilirse kimse kusura bakmayacak, kimse ağlamayacak kimse sızlamayacak. Kendin ettin kendin buldun durumunu maalesef yaşıyoruz. Bir taraftan da hala aşı olayım mı olmayayım mı, olayım mı olmayayım mı faslını çoktan geçmemiş lazım. Bütün dünya aşıya kanalize olmuş ama bakıyorsunbizde hala bu tereddüt sürüyor. Sağlık bakanı çıkıyor kendini yırtacak adam aşı olun aşı olun diye. Toplum olarak aşıya önem vermeliyiz.

CANIM SAHİLLERİN İÇİNE ETTİK

Sahillerimizin durumu ile ilgili de bir kaç cümle konuşmak istiyorum. Her zaman söylediğimiz cümleler var klasik. Suyu akmayan,  kanalizasyonu akmayan, normal bir yaşam standardı varken tuttuk biz bunu turizme çevirdik, çevirmeye çalıştık. Elbirliğiyle o canım memleketin içine ettik. Bugünde oradan nasıl toparlarız oradan nasıl kurtuluruzu düşünüyoruz. Geçtiğimiz amanda MUÇEV’den alındı. EÇEV aracılığı ile tekrar oralarda turizm adı altında peşkeşler çekildi. Birileri 3 ay rant bulacak diye, onbinlerce insan akın ediyor. Kumda o bizim güneşlenmeye gittiğimiz kumda adam her türlü ihtiyacını gideriyor ve biz buna maalesef turizm diyoruz.

Tek adam rejimi nasıl bu ülkede, Keşan’da da uzun yıllar tek adam rejimi gibi oldu bu. Sayın Helvacıoğlu’nun Ticaret Odfası Başkanlığı ile başladı bu fikirler ortaya atılmaya. Keşan ortak akılla yönetilmediği sürece, Türkiye’nin ortak akılla yönetilmediği gibi sonucun buralara gelmemesi kaçınılmazdı. Buyrun turizm. Hep beraber nasıl çıkabiliyorsanız çıkın buradan.

YAYLA LİMANA DUA ETSİN!

Yayla’nın durumu biraz daha nispeten farklı veya daha iyi diye düşünüyorum. Tabi ki Yayla’nın da sorunları var. Çeşitli sorunları var. Muhakkak olacak olmalı da, sonuçta on binlerce insanın yaşadığı bir yer ama, Yayla’da yapılan limandan ötürü o kumun çekilmesiyle, 0 kumun olmaması bence Yayla’lılar latife yağacağım sakın da yanlış anlaşılmasın. O limanı oraya kim diktiyse bence teşekkür etmeli. Eğer o liman oraya yapılmasaydı o Yayla’nın güzel kumu sahili o kum çekilmeseydi bugün emin olun Erikli’ den farkı kalmazdı. Sabah kalktıklarında bahçelerinde birisinin duş aldığını veya bahçelerindeki koltuklarında yattığını, kuma güneşlenmeye gittiğinde oraya gelen turistin kuma bıraktıklarını görmesi ve karşılaşması kaçınılmaz olurdu. Bence Yaylalılar kendilerini biraz daha şanslı addetsin. Sonları Erikli gibi de olabilirdi. Erikli ile Yayla’nın arasında da sıkıntıda çok fark yok. Yayla’ya bir ATM koymak bile neredeyse bir devlet sorunu haline geldi.

Turizm konuşacaksak önce hazırlık yapacağız. Misafirine yedirme, içirme,  yatırma gibi imkanlar sunmadığın sürece sen bunun adını turizm koyamazsın.Bunun adı keşmekeşlik olur rezalet olur.

KORKUYORUM BU GÖÇLER DEVAM EDERSE BU ÜLKEDE AZINLIK DURUMUNA DÜŞECEĞİZ

Son olarak eklediğim bu göçmen sorunu, ülkemize akın akın oluk oluk mülteciler artık transit geçişi bırakın, binlerce koloni halinde böyle kaçak göçek olmadan alani bir şekilde girmeye başlamışlar. Afganlılar girmek zorundalar. Taliban muhtemelen öldürecek. Hayatlarından endişe duyan insanlar, onları da anlamak lazım. Kolay değil, canı insan kaçıyor. Bugün muhacır yeryüzünde en büyük sıkıntıları çeken insandır. Biz de muhacır toplumundan geliyoruz. Muhacırın ne olduğunu çok iyi biliyoruz. Bu hükümet ensar ensar diye diye bu ülkeyi yol geçen hanına çevirdi.Muhacır ensar diyopruz adamlar kurban bayramında oluk oluk on binlercesi yüz binlercesi Suriye’ye gidiyor. Demek ki SDuriye’de bir sorun yok ki sen 10-15 gün bayramı Suriye’de geçiriyorsun. Bu işin adı artık enayilik olmuş. Bu memleketin bakması gereken asıl evlatları var. Bakması gereken kendi çocukları var. İlgilenmesi gereken kendi fakiri, fukarası, öğrencisi, genci- yaşlısı var. Bunlar dururken sen ensar ensar dersen ne kadar doğru. Ben şundan da korkar oldum. Bunu da özellikle söyşemek istiyorum biz bu böyle devam ederse bu ülkede azınlık durumuna düşeceğiz. Biz kendi memleketimizde azınlık olma durumuna düşeceğiz.ABD Dedeağaç’ın oraya on binlerce, yüzbinlerce yakında asker yığma durumu var. Oraya yapılan yatırımları görüyoruz. Onlar geliyor. Biz nereye gideceğiz. Hoş bir de ensar dostu bir ülke var Türkiye eyvallah. Biz nereye gideceğiz böyle bir durumda Allah korusun. Hiç bir ülke bizi ensar diye kabul etmez.

GENEL BAŞKANIMIZ AVUSTURYA HÜKÜMETİNE GÜZEL BİR CEVAP VERDİ

Sayın genel başkanımızın geçtiğimiz günlerde söylediği  güzel bir lafı oldu. Avusturya Hükümetine cevaben , Avusturyalılar he zamanki kepazelikle “para verelim, dünya bizi böyle görüyor. Bizi şey görüyorlar. Artıklarını çöplerini alalım. Evet doğru çöpünü ihraç eden ülke olmuşuz. Onların al bu parayı bak şu Suriyeli göçmenlere bak şu Afganlı göçmenleri para verelim bakın şeklinde davranıyorlar.

Sayın genel başkanımız da  “Biz size 3 Milyar lira verelim hepsini siz alıp götürün ” dedi. İşte Türkiye Türkiye olduğunu bir hatırlayabilse, silkenebilse şöyle bir ayağa kalksa, emin olun sıkıntının çıktığı kaynağa dahi gidip orada sorunu çözen ülke olur. 98 yıllık Cumhuriyetle yönetilen ülkemizi böyle çölde çadırdan yönetilen kabile devletleri ile karıştırmaya başladılar.

KARARLI BİR GELİŞİMİZ VAR, ONU ENGELLEMEYE ÇALIŞIYORLAR

‘Saros’uma Dokunma’ mitingi sonrasında Fatma Aksal‘ın İYİ Parti’nin HDP’ye destek verdiğini ve sözleriyle de kendi şahsını hedef aldığını belirten Zafer Sarıkeçe, ‘Organizasyon sahibi biz değildik’ diyerek, şu ifadeleri dile getirdi: “Keşan Kent Konseyi ve Saros Gönüllüleri Dayanışması’nın misafiri olarak gittik ve şeref duydum. Bugün olsa yine katılırım. Oraya HDP’li milletvekilinin katıldığını ben samimiyetle söylüyorum görmedim. Burada amaçlanan HDP’li milletvekilinin yanında yürüdüğümüzü söylemek değil, biz ne olduğunu çok iyi görüyoruz. Gereken açıklamayı Buğra kardeşimiz yapacak çünkü onlara layık olan da bu ama; sayın Aksal’a bir şey söylemek istiyorum. İyi giden bir İYİ Parti var. Yüzde 20 bantlarını zorlayan bir parti var. AK Parti milletvekillerinin eline ortak bir metin tutuşturmuşlar, saraydan ‘İYİ Parti’nin oylarını nasıl keseriz’ diye düşünüyorlar. Bizim duruşumuz nettir, çok fazla şey söylemeye de gerek yok. Yorumlara bakıyorum gereken cevabı vatandaşlarımız vermişler zaten. Kimseyi ikna etmek derdinde değiliz. Terörle arasına mesafe koyamayanla işimiz olmaz. Bunu kendilerini de biliyor. Kararlı bir gelişimiz var, onu görüyorlar. Şimdi de ‘eyvah’ çekiyorlar. Ben bu önemli konu üzerindeki cevap hakkımı kullanmak üzere partimizin yetkili olmasa da etkili organlarından Çocuk Kolları Başkanımız Sayın Alper Buğra Şimşek’e söz vermek istiyorum.”

HDP İLE BAĞIMIZIN OLMADIĞINI BİR KEZ DAHA SÖYLEMEK İSTİYORUM

Sarıkeçe’nin bu ifadelerinin ardından sözü Alper Buğra Şimşek aldı ve şöyle konuştu: “Geçtiğimiz günlerde sayın vekilimiz Fatma Aksal ve yine AKP İlçe Başkanı Gürcan Bey’in yazılı açıklamasından sonrada bu toplantıyı ve canlı yayını yapma kararı aldık. Gerek gelen başkanımız Meral Akşener’in, gerekse de yetkili kurullarımızın, terörün her türlüsünü lanetlediği, terörü lanetlemeyen HDP ile hiçbir ittifakımızın olmadığını beyan etmelerine karşı, halen çok kıymetli vekilin ve ilçe başkanının anlaması için bir kez de ben HDP ile bir bağımızın olmadığını beyan etmek istiyorum! Tüm hemşerilerimi saygı ile selamlıyorum. Ne mutlu Türküm diyene!”

Konuşmanın ardından Zafer Sarıkeçe ‘Anlamamış olabilirler’ diyerek Şimşek’ten bir kez daha bu kez de Aksal için okumasını istedi ve Şimşek bir kez daha okudu.
İkinci kez tekrarlanan konuşmanın ardından Sarıkeçe, Gürcan Kılınç‘ın Şimşek’ten ilham almasını isteyerek, “Öyle hazır metni okumak kolay, bu şekilde 4 satırı bakmadan okuyabiliyor mu? Hazır metinleri yaymak, basına vermek iş değil. Biz böyle çocuklar yetiştiriyoruz, Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunu bilen ve hiçbir zaman da o yoldan dönmeyen” dedi.

Kaynak: (KGH) - KEŞAN GÜNCEL HABER Editör: Semra ANLAR
 
Etiketler: Sarıkeçe,, Aksal, ve, Kılınç’ın, eleştirilerine, Çocuk, Kolları, Başkanı, ile, cevap, verdi,
Haber Videosu
Yorumlar
Ulusal Gazeteler
Bizim Gazete
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Galatasaray
81
68
1
3
26
30
2
Fenerbahçe
79
79
1
4
25
30
3
Trabzonspor
49
51
11
4
15
30
4
Beşiktaş
46
40
12
4
14
30
5
Kasımpasa
43
53
11
7
12
30
6
Başakşehir
42
38
12
6
12
30
7
Rizespor
42
36
12
6
12
30
8
Antalyaspor
41
35
9
11
10
30
9
A.Demirspor
39
46
9
12
9
30
10
Alanyaspor
39
38
9
12
9
30
11
Sivasspor
38
36
10
11
9
30
12
Kayserispor
36
36
11
9
10
30
13
Samsunspor
36
35
14
6
10
30
14
Ankaragücü
33
36
11
12
7
30
15
Hatayspor
33
36
11
12
7
30
16
Konyaspor
33
31
11
12
7
30
17
Gaziantep FK
31
34
15
7
8
30
18
Karagümrük
30
34
14
9
7
30
19
Pendikspor
29
34
15
8
7
30
20
İstanbulspor
13
22
20
7
3
30
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı