Haber Detayı
28 Ekim 2021 - Perşembe 18:33 Bu haber 244 kez okundu
 
YÖREX değerlendirme toplantısında konuşan Helvacıoğlu: “Kadın kooperatiflerimiz başarı hikayeleri yazdı”
Keşan Güncel Haberi


Keşan Belediyesi’nin destekleriyle kurulan KESKÜP (Keşan Sepetçi Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi) ile TEKKOOP (Trakya Emekçi Kadınlar Kooperatifi)’un katıldığı ve Antalya’da düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı ilgili değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Saat 11.00 sıralarında Keşan Belediyesi Başkanlık makamında düzenlenen toplantıya; Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Keşan TSO Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Cemil Çakıcı, Keşan Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Nergis Mustafapaşa, TEKKOP Başkanı Ayşe Saz, KESKÜP Başkanı Melda Dağtaş katıldı.

“Belediyemizin destekleri ve kadınlarımızın emekleri ile büyük işler başaran kadın üreticilerimiz Yörex’e damga vurdular”

Toplantıda konuşan Helvacıoğlu, “TEKKOOP ve KESKÜP kadın üretici kooperatiflerimizin başarıları her geçen gün artıyor. TEKKOOP ve KESKÜP kooperatiflerimiz son olarak binlerce katılımcıyı ağırlayan Antalya Yörex Fuarı’nda görücüye çıktı. Keşan’ımızın el ve ev emeği ürünlerini bu geniş katılımlı fuarda tanıttık. Keşan’ımızın alın teri, el emeği, göz nuru ürünleri artık tüm Türkiye’ye tanıtılmaya başlandı. Belediyemizin destekleri ve kadınlarımızın emekleri ile büyük işler başaran kadın üreticilerimiz Yörex’e damga vurdular. Biz bu başarıları gördükçe gururlanıyoruz. Kadınlarımızın dün olduğu gibi bugün de yanında yürümeye devam edeceğiz. Yöresel ürünlerimiz ile Yörex’te yüzbinlerce kişi ve firmaya ulaşarak pazarlama ağının genişletilmesini sağlamayı hedefledik.” dedi.

“Keşan Belediyesi olarak kadınlarımızın üretime katılımlarını her zaman destekleyeceğiz”

Keşan Belediyesi olarak destek verdikleri; Trakya Emekçi Kadınlar Kooperatifi ve Keşan Sepetçi Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi stantlarının oldukça ilgi gördüğünü ifade eden Helvacıoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu, stantlarımıza ve ürünlerimize tam not verdi. Keşan Belediyesi olarak kadınlarımızın üretime katılımlarını her zaman destekleyeceğiz. Yöresel ürünlerinize sahip çıkarak; kadın iş gücünün yükselmesi ve şehrimizin yerel ürünlerinin markalaşması noktasında çaba sarf edeceğiz. Çünkü çok iyi biliyoruz ki; bir şehir markaları ile büyür, büyüdükçe de markalaşır. Keşan’ımızda kadınlarımızın ekonomiye ve üretime daha fazla katılması en büyük önceliklerimizden biri. Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Dünya yüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir’ sözleriyle ifade ettiği gibi bizim de önceliğimiz kadınlarımızın üretmesi, istihdamı ve ekonomiye katılmalarıdır. Bu anlamda Yörex’te tam not alan iki kadın kooperatifimizi de tebrik ediyorum. Onlarla gurur duyuyorum. Emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyor, her platformda Keşan’ımızın tanıtımına katkı sunacak çalışmaları destekliyor, kadın üreticilerimizin başarılarının devamını diliyorum. Sanal pazarlarda yerimizi almak adına adımlar atıldı. Başarılı bir fuar oldu. Bu bir tecrübedir. Kurumsallığa doğru gidiyoruz. Kooperatiflerimiz kurulu daha 7 ay oldu. Keşan markalarıyla büyüyecek ve markalaştıkça da

büyüyecek. Fuarda 2 kooperatifimiz de tam not aldı. Başarıları her geçen gün artacak. Keşan’ımızın ürünlerini fuarda tanıttıkları için kendilerine teşekkür ederim. Belediyemiz ve diğer kurumlarımızın kendilerine destekleri tam. Büyük işler başarmaya devam edecekler. Kadın kooperatiflerimiz YÖREX’te başarı hikayeleri yazdı, tam not aldı.”

“Fuarda önemli tecrübeler edindik”

Daha sonra söz alan Dağtaş, 20-24 Ekim tarihleri arasında Antalya’da düzenlenen YÖREX’e katıldıklarını dile getirerek, “Amacımız satış yapmanın dışında diğer kooperatifler ile bilgi alışverişinde bulunarak, ürünlerimizin satışına zemin hazırlamak ve tanımımızı yapmaktı. Bunu da başardık diye düşünüyoruz. Fuarda e ticaret firmalarıyla görüştük. İki önemli firmaya ön kayıtlarımızı yaptırdık. İşlemlerimizi gerçekleştirecekler ve internet üzerinden de satışlarımıza başlayacağız. Standımız yoğun ilgi gördü. Birçok ziyaretçiyi standımızda ağırladık. Değişik fikirler geldi. Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası’ndan bir yetkilisi Kapadokya’daki balonların sepetlerini yapmamızı istediler. Oraya davet edildik ve orada bir çalışma yapacağız. Tüm katılımcılar 2 kooperatifimizin olduğu Trakya standını ziyaret etti. İstediğimiz sonuca 1 adım daha yaklaşmaktan oldukça mutluyuz. Fuarda önemli tecrübeler edindik. Verimli geçti. Fuarları ziyaret etmeye devam edeceğiz. İlk günden bu yana bizi destekleyen başta Valimiz, Kaymakamımız ve Belediye Başkanımıza teşekkür ederiz. Trakya Kalkınma Ajansı ile gittiğimiz bu fuarda her konuda Belediye Başkanımız yanımızdaydı.

“YÖREX’den elimiz dolu dolu geldik”

Trakya Emekçi Kadınlar Kooperatifi Başkanı Ayşe Saz, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “YÖREX Fuarı’na gitmeden önce kooperatif olarak nerede olduğumuzu biliyorduk. Fakat Türkiye’de nerede olduğumuzu bilmiyorduk. Oraya gittiğimizde rekabet ortamı içerisinde neredeyiz onu gördük. Bu şansı yakaladık. Bizim gibi birçok kooperatifler vardı. Biz çok daha zor şartlar altında mücadele vereceğimizi anladık. Neden anladık rekabet ortamımız çok fazlaydı. Birçok kadın kooperatifi el emeği göz nurunu oraya getirmiş ve sergilemek için gelmişti. Biz diğer kooperatifler gibi orada satış noktasında bulunmuyorduk. Biz de kendimizi yenileyelim, firmalarla görüşelim. Birçok pazar bulabiliriz diye oradaydık. İki tane firma ile ön görüşmek yaptık. 15 Kasım da Keşan’a bizi ziyarete gelecekler. Birçok kurum, kuruluş ve firma ile görüştük. YÖREX bizim için çok verimli oldu. E ticaret siteleri ile de görüşmelerde bulunduk. İnşallah burada da yer alacağız. Fuarda Trakya’dan bir belediye başkanımızın gelip bizi desteklemesi bizim için gurur verici oldu. Birçok stantları gezdim, ama hiçbir firmanın kooperatifin yerel olarak belediye başkanları arkasında değildi. Öncelikle Sayın Valimize, Sayın Kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza, Ticaret ve Sanayi Odamıza her zaman teşekkür ederiz. ‘Biz de bu pazarda varız’ dedik. Kendimizi orada çok iyi htik. Paketleme olsun, ürün çeşitliliği olsun birçok kooperatiften daha profesyonel olduğumuzu anladık. Eksiklerimizi de gördük. YÖREX’den elimiz dolu dolu geldik. Bunların yansımasının Trakyalı kadınlara çok güzel olacağını düşünüyoruz. Özellikle kadınlarımızın istihdamı ve para kazanmaları yönünde bu görüştüğümüz mağaza zincirleri bizi bir adım daha öne götürecek. Yani 4 ayda bunu başarabildiysek 1 yılda ne yapacağımıza biz bile inanamıyoruz.”

“Büyük bir kazanım”

Saz’ın ardından söz alan Karaağaçlı, çeşitli hizmet modelleriyle daima kadınların yanında olduklarını dile getirerek, “Keşan’ımızda 2 kadın kooperatifimiz kuruldu. Kooperatiflerimizin yanındayız. YÖREX Fuarı’nda diğer kooperatifler ve kurumlar ile işbirlikleri kurmak adına katıldık. Hedefimize de ulaştık. İlişkilerimiz artarak devam edecek. Tek başımıza hiçbir şey başaramayız. Yaptığımız görüşmeler arasında en önemlisi Türkiye Kooperatifler Birliği ile olandı. Kooperatif okullarının kurulacağını ve bu konuda kadınlarımızın eğitiminin sağlanacağı söylendi. Bu büyük bir kazanım. Kooperatifimizi sürekli destekleyen Sayın Valimize, Sayın Kaymakamımıza ve Belediye Başkanımıza teşekkür ederiz.”

“Kadın kooperatiflerimizin YÖREX’e katılmasından büyük memnuniyet duyuyoruz”

Toplantıda son olarak konuşan Yusuf Cemil Çakıcı şöyle dedi: “Antalya Ticaret Borsası’nın 11 yıldır düzenlediği YÖREX’e katılıyoruz. Bölgemizin ürünlerini tanıtmak için elimizden geleni yapıyoruz. Coğrafi işaretli ürünün fazla olduğu stantlardan biriydik. Satır Et’ten İpsala Pirinci’ne, Korudağ balına kadar birçok ürünü markalaştırarak katma değer sağlıyoruz. Trakya Kalkınma Ajansı’nda da coğrafi işareti alınmış ürün olarak ilçe bazında birinci sıradayız. 11 yıldır katıldığımız fuarlar neticesinde ülke

geneline satış yapan firmalarımız oldu. 2 kadın kooperatifimiz de bu yıl katıldı. Bundan büyük memnuniyet duyuyoruz.”

Kaynak: (KGH) - KEŞAN GÜNCEL HABER Editör: Semra ANLAR
 
Etiketler: YÖREX, değerlendirme, toplantısında, konuşan, Helvacıoğlu:, “Kadın, kooperatiflerimiz, başarı, hikayeleri, yazdı”,
Haber Videosu
Yorumlar
Ulusal Gazeteler
Bizim Gazete
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Galatasaray
81
68
1
3
26
30
2
Fenerbahçe
79
79
1
4
25
30
3
Trabzonspor
49
51
11
4
15
30
4
Beşiktaş
46
40
12
4
14
30
5
Kasımpasa
43
53
11
7
12
30
6
Başakşehir
42
38
12
6
12
30
7
Rizespor
42
36
12
6
12
30
8
Antalyaspor
41
35
9
11
10
30
9
A.Demirspor
39
46
9
12
9
30
10
Alanyaspor
39
38
9
12
9
30
11
Sivasspor
38
36
10
11
9
30
12
Kayserispor
36
36
11
9
10
30
13
Samsunspor
36
35
14
6
10
30
14
Ankaragücü
33
36
11
12
7
30
15
Hatayspor
33
36
11
12
7
30
16
Konyaspor
33
31
11
12
7
30
17
Gaziantep FK
31
34
15
7
8
30
18
Karagümrük
30
34
14
9
7
30
19
Pendikspor
29
34
15
8
7
30
20
İstanbulspor
13
22
20
7
3
30
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı